Kentoya zoom 50 nejede

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Re: Kentoya zoom 50 nejede

Příspěvekod tatík » 03 bře 2013, 13:40

jestli to v pohodě nastartuješ,motor běží normálně a jde i do otáček a udrží se v nich,po ubrání plynu nechcípá,tak nehledej chybu v karburátoru nebo ve svíčce.Zřejmě bude něco se spojkou nebo variátorem,když to nepřenáší výkon na zadní kolo.Nebo zkus lépe popsat závadu.Nastartuju,přidám plyn,motor se roztočí a kolo ne-třeba tak
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod alesisko » 03 bře 2013, 14:28

Ještě mě napadá jestli to nemuže přidřený valec? Jak se to dá poznat bez rozebírání hlavy?

Nastartuju otáčky drží přídám plyn otáčky narostou drží a kolo se roztočí ale jenom málo nic rychlého a když pustím plyn tak normalka nechcipně a drží dál.

Neznáte někoho kdo je v okolí Frenštátu pod Radhoštěm a mohl by mi pomoct s rozděláním spojky a variatioru???
alesisko

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kentoya zoom 50

Příspěvekod pjirasek » 18 bře 2013, 19:42

alesisko píše:Co přesně mám zkontrolovat?

Pokud jde motor lehce nastartovat a jde do otáček, nebudou to, s velkou pravděpodobností, ventily ani karburátor.
Osobně se domnívám, že chyba bude v "převodech". Variátor - řemen - spojka. Počínaje hodně ojetými válečky, nadrbaný řemen, spojkové pružinky a samozřejmě kontrastní pružina.
Otevři víko variátoru - je to pár šroubů - a nastartuj. Lehce přidej plyn, ale opravdu lehce, žádné vytočení na maximum! A uvidíš co se se soustavou převodů děje.
Ale opatrně, nelez k tomu moc blízko a nestrkej tam prstíky!
Pokud se variátor začne svírat a přenášet otáčky přes řemen na spojku a přesto se zadní kolo neroztočí, bude to pravděpodobně spojka.
Řemen by měl být i v klidu svírán dostatečnou silou, aby neprokluzoval. Pokud prokluzuje tak je pravděpodobně vadná kontrastní pružina. A vše by mělo být samozřejmě suché, čisté, nemastné.
Nikde nepíšeš kolik to má najeto, kdy byla nějaká kontrola variátoru/řemenu/spojky.
něco pro GPS navigace - http://www.poi.cz, moje přibližovadlo http://www.jirasek-cz.eu/kingway/index.html
pjirasek

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kingway Eurostar 2T
Tuning / úpravy: Multivar+válečky Dr.Pulley, 70ccm kit, úprava airboxu, 0,75mm tryska, LED žárovky a pár dalších drobností

Předchozí

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek