Zdravím.
Koupil jsem si skútr kentoya zoom 50 2T levně.
Tak a měl bych pár otázek.
Skútr byl přepsaný na mě dal jsem pánovi plnou moc protože je zdaleka a přepsal ho na mě.
Poté toptransem byl převezen ke mne.
Takže mám skútr doma - přepsaný na mě - dostal jsem velké i malé tp + novou spz.
Velký TP je uplně nový - není tam žádný záznam o STK.atp - pojistku jsem dnes zařídil a pán odhlasí zachvili starou.
Jak je to tedy s tím STK? Mužu ho zařidit kdykoliv nebo do určitého datumu protože papír je čistý bez záznamu...
Liju tam olej z kauflandu 2taktní polosyntetický za 130kč/litr.
Dobře a teď k pár menším závadám:
Baterie je hoodně slabá - nedokáže nastartovat skútr takže vyměnit? Patří tam 12V že ano?
Dále skútr nakopnu nastartujte dám ho ze stojanu dolu a chci jet ale bohužel nechce se mu moc dám plný plyn u rozjezdu ale chvíli trvá asi ty 2 sekundy než se rozjede... ale strašně pomalu se pak rozjíždí pak už jede OK.
Potom ještě u toho jak nastartuji,sednu na skútr a dám plyn na max nebo na polovinu tak má skutr hodně velké vibrace u toho jak je ještě na místě a už mám daný plyn je to divné ale pak už po rozjetí je to O.K
Potom závada která možná souvísí s tím že se mu nechce rozjet - Skútr má pořad strašně černou svíčku!!! A jsou na ní usazeniny i když je zaplý i 3 minuty!!!
Před každým startem musím sundat svíčku,Očistit hadrem a namočit v benzínu a potom startne krásně na poprvé jinak nenastartuje bez vyčistění svíčky ani za nic! Prostě jsou na ní velke černe usazeniny hned se vytvoří to nevím čím to muže být benzín tak dotéka super...
Takže co mi doporučíte? Něco v motoru dělat dokážu ale nic extra ne - myslíte že by mě nevyšlo draho ho dát do servisu? Max bych dal za opravu tak 2 tisíce nebo 3 víc už ani nic.
Nebo by stačilo základní věci? Sundat vzduchovy filtr, vyčistit,koupit novou svíčku, případně naštelovat bohatost směsi na karburatoru ale toho se bojím dělal sem to naposled u babetty.
A ještě který obchod z díly je nejlevnější? Potřebuji koupit plasty na skútr? Jeden plast mi omylem křunul boční šedy dolné plast ten dlouhý - přesný název nevím,
Díky...