od Prochyry8 » 10 črc 2011, 10:53
Asi mam smulu na spatny kousky, ale nez mi menil variator, tak se mi stala takova nemila vec. U prodejce, kdyz jsem ho kupoval mi rekl, ze v zime ho mam kazdy tyden alespon na 15minut nastartovat. Tak jsem to pravidelne delal.
Ke konci zimy kdyz bezel na volnobeh v nem kovove cinklo...A od te doby v nem za chodu zacalo v takovych pravidelnych intervalech neco klepat. Donutil jsem kamose mechanika, aby mi sundal kryt z variatoru a po sundani bylo hned jasno.
Lopatky poloremenice byly pryc, proste se ulamaly a stred ty poloremenice byl taky v haji. Problem byl, ze ty zbytky lopatek nebyly k nalezeni, nicmene tahle zavada poskodila remen a dle slov mechanika i zbytek variatoru. Kdyz jsem koupil za 250 novou poloremenici a kamos mechanik ji tam zpet dal, tak to sice jelo, ale skutr zacal v urcitych rychlostech hrozne skubat, jako kdyby se celej zadrhaval, nebo pribrzdil a po ujeti nekolika km proste celej zvadnul a uplne ztratil vykon, ze jsem nemohl vyjet ani na malej najezd na chodnik. Z tohoto duvodu jsem se to rozhodl sverit odbornikum, ktery to prodavaj at se na to kouknou a daji to nejak do poradku. Ten motor mi neprijde tak slozitej, aby se tam mohlo tolik porouchat. Dedula to dal po 14 dnech dohromady a opravdu rozdil je neuveritelny. Jede to na 50ku hezky, jenze ted nastal muj soucasny problem. Kdyz mi to zdechlo na ceste tak jsem volal tomu memu kamarodovi, co s tim, puvodne si myslel ze to nekde pricucava falsnej vzduch, jak jsem ztratil ty sroubky na tom sani vzduchu, pak rikal, ze by to mohl byt ucpanej karbec, ale uvidime v servisu. Je mi ale divny, ze kdyz jsem ten skutr hodinu tlacil a on trochu vychladnul, tak jel zase normalne.Po ujeti asi 5km se problem opakoval, ale domu jsem alespon dojel. Je to zahada, tenhle tyden ma pujcovna vleku plno, tak to tam dam az pristi tyden a dam pak vedet cim to bylo. Mel jsem kazdopadne kliku, ze se mi to nestalo pri ceste z Prahy na chatu cca 90Km, Od ted ho budu na takovehle vzdalenosti prevazet poze na vleku.