Keeway Hurricane 50 - nestartuje, nejede

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Keeway Hurricane 50 - nestartuje, nejede

Příspěvekod dawekrata » 05 kvě 2010, 18:48

Zdravím všechny...Prosím mám prosbu ohledně skůtru Keeway Hurricane 50...mám s ním problém.je to r.v. 2005, má najeto pouze 5000km..ale jednoho dne se zastavil...nevím proč..kamarád mi vyměnil hlavu motoru a píst..baterka je v pořádku a startér taky..nevíte v čem může být problém??měl jsem ho i v servisu a tam na nic nepřišli..dal jsem 1000Kč za nic...má el. startování na dálku (může to být tím?) nebo olejovým čerpadlem?Bohužel tomu absolutně nerozumím a jsem zoufalý..pokud máte někdo zkušenosti s takovými opravami tak mi prosím napište...budu vám moc vděčný..děkuji
dawekrata

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Keeway, SYM
Tuning / úpravy: ne

Re: Keeway Hurricane 50 - nestartuje, nejede

Příspěvekod MisaKacenka » 05 kvě 2010, 19:41

Proc ti menil hlavu a pist? KDyz to melo tak malo...?

Duvodu muze byt nekolik...nestartuje znamena, ze se ani starter neroztoci? Nebo toci, ale nechytne?
Jestli si to mel v servisu, tak by rozhodne meli zjistit, co je spatne...jinak to je spatny servis...
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod stoupa1980 » 05 kvě 2010, 19:51

Jasně napiš co to dělá nebo spíš co to vůbec nedělá jako např točí startér ale nechytne a nebo startér ani necvakne atd, já bych šel prvně po tom jestli hází svíčka jiskru- vymontuješ ji nasadíš do fajfky přiložíš na hlavu a prokopneš a měla byhodit jiskru atd. těžko vysvětlovat pokud tomu nehovíš.
stoupa1980

100+

Skútr / moto: Aprilia Leonardo 150

Příspěvekod dawekrata » 05 kvě 2010, 20:03

No startér se protáčí ale prostě nechytne..jiskru prý dává...díky
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 lis 2013, 04:47, celkově upraveno 2
Důvod: Citace posledního příspěvku
dawekrata

5+

Příspěvekod MisaKacenka » 05 kvě 2010, 20:17

No tak bude problem nekde v palivu - karburator, airbox, atd byl kontrolovan?

Jeste jednou - proc ti kamos menil hlavu a valec?
MisaKacenka

1500+

Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod jarafari » 05 kvě 2010, 20:22

Nějak se víc rozepiš..... co to třeba dělalo před tim, než jste se rozhodli s kámošem do toho hrabat a něco měnit....
Takhle jen každej zakroutí hlavou (cože :shock: ) ale rady na to moc nejni :? když se nerozepíšeš...
jarafari

750+

Příspěvekod dawekrata » 05 kvě 2010, 20:23

MisaKacenka píše:No tak bude problem nekde v palivu - karburator, airbox, atd byl kontrolovan?

To bohužel nevím...zítra tam pojedu a zeptám se na to...nevím proč měnili zrovna tyto dvě věci...to jsem naštěstí neplatil.. :D Jsem z prostějova a tady nikde žádný pořádný servis není..Já jsem na něm jel a začal ztrácet výkon a pak zdechl...musel jsem ho dotlačit domů..
dawekrata

5+

Příspěvekod MisaKacenka » 05 kvě 2010, 20:26

Tak to zjisti a pak se muze neco resit :) Priste at se do toho radsi nehrabou...
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod pjirasek » 05 kvě 2010, 20:27

1. palivo, je v karburátoru?!!! Ale na to by snad v servisu přišli
2. svíčka - v jakém je stavu? černá, světlá.... vyčistit, seřídit, případně vyměnit . Beru za fakt, že zapalování je OK.
3. má motor kompresi - zkusit opatrně protočit rukou za ventilátor (magneto), zda klade v horní úvrati odpor. Pokud ne - zkontrolovat vetily, případně rozebrat komplet motor a provést kotrolu těsnění, pístu, kroužků .....
4. pokud se v tom někdo hrabal, je správné postavení vačky vůči postavení pístu (kliky), správně nasazen a napnut rozvodový řetěz.

Edit - než jsem to nklepal, objevilo se pár příspěvků. Bod 4 asi neplatí :wink:
něco pro GPS navigace - http://www.poi.cz, moje přibližovadlo http://www.jirasek-cz.eu/kingway/index.html
pjirasek

50+

Skútr / moto: Kingway Eurostar 2T
Tuning / úpravy: Multivar+válečky Dr.Pulley, 70ccm kit, úprava airboxu, 0,75mm tryska, LED žárovky a pár dalších drobností

Příspěvekod Rady » 05 kvě 2010, 20:34

dawekrata píše:
MisaKacenka píše:No tak bude problem nekde v palivu - karburator, airbox, atd byl kontrolovan?

To bohužel nevím...zítra tam pojedu a zeptám se na to...nevím proč měnili zrovna tyto dvě věci...to jsem naštěstí neplatil.. :D Jsem z prostějova a tady nikde žádný pořádný servis není..Já jsem na něm jel a začal ztrácet výkon a pak zdechl...musel jsem ho dotlačit domů..

No dovolim si nesouhlasit s tim, ze v Prostejove neni zadny poradny servis. Treba s timhle http://www.cyrilmoto.com/ jsem max. spokojen.
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod dawekrata » 05 kvě 2010, 20:39

Tak to díky za info....o nich slyším poprvé..zkusím to ješte tam...
dawekrata

5+

Příspěvekod PROOF » 06 kvě 2010, 11:43

Keeway Hurricane je 2T takže tam určitě není vačka ani rozvodový řetěz. Při hledání závady je potřeba postupovat systematicky. 1- kontrola jiskry + výměna svíčky , 2 - stav oleje v olejové nádržce (kontrolka nemusí fungovat správně) , 3 - kontrola membránového ventilu palivového vedení , 4 - demontáž kontrola a kompletní vyčištění karburátoru , 5 - kontrola funkce olejového čerpadla. Nevím proč ti kamarád měnil hlavu a píst to mi fakt nedává smysl. Jinak alarm a dálkovej start se dá deaktivovat vyjmutím pojistky (celý to je pod deklem na podlážce).
PROOF

250+

Reputace: -1
Skútr / moto: CPI Oliver
Tuning / úpravy: Odblokován, řemen Malossi X-Kevlar,výfuk Leo Vince TT,variátor Malossi Multivar

Příspěvekod pjirasek » 06 kvě 2010, 12:09

Sorry, omluva, jsem deb.. . Stydím se :oops: , uvažoval jsem nějak jednostranně, vzhledem ke svému stroji.
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 lis 2013, 04:49, celkově upraveno 3
Důvod: Úprava neslušných výrazů. Citace posledního příspěvku.
něco pro GPS navigace - http://www.poi.cz, moje přibližovadlo http://www.jirasek-cz.eu/kingway/index.html
pjirasek

50+

Skútr / moto: Kingway Eurostar 2T
Tuning / úpravy: Multivar+válečky Dr.Pulley, 70ccm kit, úprava airboxu, 0,75mm tryska, LED žárovky a pár dalších drobností

Příspěvekod PROOF » 06 kvě 2010, 12:56

No nemáš se za co omlouvat. Je fajn že se snažíš pomoct.
PROOF

250+

Reputace: -1
Skútr / moto: CPI Oliver
Tuning / úpravy: Odblokován, řemen Malossi X-Kevlar,výfuk Leo Vince TT,variátor Malossi Multivar

Příspěvekod dawekrata » 06 kvě 2010, 13:14

PROOF píše:Keeway Hurricane je 2T takže tam určitě není vačka ani rozvodový řetěz. Při hledání závady je potřeba postupovat systematicky. 1- kontrola jiskry + výměna svíčky , 2 - stav oleje v olejové nádržce (kontrolka nemusí fungovat správně) , 3 - kontrola membránového ventilu palivového vedení , 4 - demontáž kontrola a kompletní vyčištění karburátoru , 5 - kontrola funkce olejového čerpadla. Nevím proč ti kamarád měnil hlavu a píst to mi fakt nedává smysl. Jinak alarm a dálkovej start se dá deaktivovat vyjmutím pojistky (celý to je pod deklem na podlážce).

Díky moc...Vyzkouším to. :?
dawekrata

5+

Další

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek