Karel23 píše:Tipozo: Já nevím, ale pokud se skútrem nemáš zkušenosti, startuješ ho správně? V návodu například není ani zmínka, že pokud máš sklopený boční stojánek, skútr nestartuje. Takže boční stojánek dát do horní polohy, skútr postavit na hlavní stojan, do nádrže doplnit kvalitní benzín, nabít baterku. Klíček do startovací polohy, zmáčknout kteroukoliv brzdu a zmáčknout startér nebo protočit nakopávačkou. ALE před každým pokusem o nastartování aspoň 10x protočit plynem od nulové až do max polohy. Startér podržet maximálně 10 sekund a pak zase aspoň 10x zapumpovat plynem. Takto jsem rozchodil 2 Jmstary přímo z obchodu (nebo z Číny ). Pak, jakmile už se chytí je třeba okamžitě opět pumpovat citlivě plynem a tím pumpováním to postupně dostat do otáček. Pak na to co nejrychleji sednout a projet to aspoň tak 2 km, ale bacha, bude to zdechat, takže na volnoběh nebo při zpomalení vždycky když budou padat otáčky zase plynem "připumpovat".
citereh píše:Ahoj - TIPOZO - jak říká Karel23 - pokud máš v dosahu servis tak to neřeš a dej to tam /od toho je záruční servis /,vymění vadnou součástku,seřídí ho a Ty jsi z toho venku , pokud je servis daleko , tak to chce zkoušet / profouknout hadičky, popřípadě odstavit podtlakový ventil a zkusit to napřímo z nádrže do karburátoru/
Joker - tady ten odkaz by ti mohl říct více
http://www.skutry.wbs.cz/Problemy_a_reseni.html
Já skútra parkuju celoročně v plechové garáži/tam je asi o 2 stupně víc než venku v zimě / a v pohodě po prošlápnutí jde nadrc a to nevypouštím benzín na zimu a nerozmazluji ho žádným teplovzdušným ventilátorem
citereh píše:Ahoj, tak takový zkušenosti jsme měli taky , pokud se na tom zatím nic nedělalo, tak můžeš zkusit jít 2 cestami : Karel 23 šel cestou kontrasky / určitě ti rád poradí jak postupovat / dostal se na 6500 ot, já jsem vyměnil seriový variátor za variátor NARAKU HS a dal jsem tam na doporučení válečky 5,0 gr a dostal jsem se v max. otáčkách na 7800ot- je to postup dle toma, kontrasku jsem nechal původní...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 10 návštevníků