od Nuramon11 » 30 dub 2017, 15:44
Po dlouhé době vás zdravím! Jak se daří vašim žlutým vozítkům, stále jezdí? U mě překvapivě docela v pohodě - stáří cca 7 let, najeto 10 tisíc km a pořád to jezdí.
Právě to stáří už se začíná trochu projevovat na různých plastech, páčkách, vyklepaných šroubcích a podobě, ale v poslední době mě nejvíce trápí jiná věc - koncem loňského roku jsem byl na technické, kde se technikovi zdála vůle na krku řízení moc velká a zřejmě má pravdu - při houpání vpřed a vzad se zabržděným předním kolem tam pohyb je - jak je to u vás?
Zkoušel jsem to dotáhnout maticí pod krytem světel - takovou tou kruhovou se zářezy po obvodu (nevím, jak se jí říká), ale tím jsem docílil jen toho, že je řízení tužší a skútr se při jízdě vlní, ona původní vůle však zůstala uplně stejná. Tuto matici tedy budu muset znovu trochu povolit a hledat problém jinde, neměli byste pro mě nějakou radu?
Předpokládám, že se to dá utáhnout ve spojení krku s brýlemi, nevím však jak a jaké nářadí a náčiní k tomu budu potřebovat. Napadla mě i možná nutnost výměny toho kuželíkového ložiska, ale kdyby bylo na výměnu, tak by se to projevovalo i pocitově při otáčením řidítky, ne?