Trocha teorie.
Pánové, já (jak jsem prokázal jinde ve svém vlákně) neumím svůj skůtr zprovoznit, pošupajdí do servisu, ale v teorii mám celkem jasno.
CDI není zapalovací cívka a zapalovací cívka není u zadního blinkru.
CDI je capacitive discharge ignition a je to v podstatě elektronická řídící jednotka zapalování, která podle signálu ze snímací cívky (=poloha pístu ve válci) udělá na výstupním tranzistoru 10-12 ms dlouhý impuls, cca 250 V amplituda. Můj skůtr má CDI řekněme pod přístrojovkou, kousek nad chladičem vody. Potom co nejblíž k hlavě válce (nebo ke hlavě každého válce, pokud se jich nemůžeme dopočítat) je umístěna "zapalovací cívka", neboli vysokonapěťový (auto)transformátor, který vstupní napěťový impuls vynásobí cca poměrem 1:100, to dá asi tak 25 kV do vysokonapěťového kabelu, který jde do svíčky. Délka VN kabelu se minimalizuje, proto je cívka blízko svíčky a tedy určitě ne u blinkru. Můj skůtr má VN kabel tak 15 cm dlouhý. Pokud je válců nepočítaně a zapalovací cívka je jen jedna, je v soustavě někde udělán ještě rozdělovač (vzpomeňte pietně na Škoda MB 1000, například).
A nakonec: U blinkru také mám kus elektroniky, ne, že bych to nějak zkoumal, ale krabička má výrazné žebrování a tak to něco (ztrátově) reguluje a tak je to na 99%-100% regulátor dobíjení baterky.
K původní hádance: Určitě bych s tím nejezdl 20x 50 metrů, to je poměrně náročný sport. Dal bych skůtra na stojan a koukal se, jak se to chová např. na volnoběh nebo naopak na plnej knedlík, dobrý tip je výměna svíčky. Pak bych šel po průchodnosti palivového systému a překontroloval hladinu paliva v karburátoru , jestli to na "membránovém" je, ale to asi je. Hladina umí být pěkná mrcha.
Mimochodem, u mýho pekáče jsem si tohle všecho prošel a stejně nestartuje, ani neblafne. Kdyby tak ujel 50 metrů, to by už bylo vyhráno.
Martjas píše:Máš bohatou směs,dej menší trysku,potom zkontroluj trysku a jestli bude cihlová tak je směs fajn a pojede ti to.
Martjasi, to je podle mě cesta do pekel. Stroj běhal, je bez úprav. Podle mýho měnit bohatost směsi, aniž by člověk přišel na to, co se mu vys.alo, je kouzelničení. Trysky měň, bohatost taky, ale až na chodivým stroji.
A ve svým textu jsi asi myslel cihlovou svíčku a ne trysku.
A ještě poznámku: Skůtr mi stávkuje, nejsnazší bylo koupit fungl originál svíčku. To jsem udělal, slavnostně ji nandal do hlavy a --- nic. Přišel soused, "zkušeně" koukl na panenskou svíčku, moudře pohleděl a než jsem stačil zareagovat, už tu byl známý chvat z pincka, buch buch do elektrody hlavou šroubováku: "to chce přiklepnout". Zabil bych ho. Do tý doby jsem VĚDĚL, že jestli to v něčem není, tak ve svíčce. Byla nová. No, už není.