Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).
Odeslat odpověď

Hyena SF-50 nedává jiskru

19 dub 2016, 18:09

Zdravím vespolek, koupil jsem přítelkyni ojetýho Hyosunga SF-50 a po pár stovkách KM chcípl. Naštěstí se to stalo mně a tak jsem ho bez problému dotlačil domů. Stroj neháže jiskru. Magneto se zdá být v pořádku, odpory cívek jsou v normě podle servisního manuálu. Když na výstup CDI připojím LED diodu slabě bliká - zdá se, že CDI odešlo do křemíkového nebe.
Já se chci proto zeptat, jestli někdo neví, jakou CDI jednotku můžu koupit? Jde o to, že originál díl stojí necelé 2 000.- a to je skoro polovina ceny fichtla. Našel jsem spoustu typů na scootlandu za desetinové ceny.
Můžu použít jakoukoli 2T náhražku? Je potřeba nějakých úprav?
Má někdo zkušenostiu s tímto strojem?
Předem díky za cenné informace.

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

19 dub 2016, 19:13

nepoznam sice tento skuter, tak ti neporadim zo skusenosti. Ale poradim ti toto...chod na to inak.
Pises ze na scootlendu si nasiel mrte cdi, napis im co mas za skutra a co ti tam odporucia. Logika, nie?
Ja som to tak riesil a vse ok.

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

20 dub 2016, 08:38

Jako jasný, tam jsem dotaz poslal, ale než mi odpoví, jde mi o zkušenosti s těmito náhražkami. Jestli skutr jede stejně, jestli jsou jednotky kompatibilní apod....

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

20 dub 2016, 09:23

CDI je vlastně jenom jednoduchej elektronickej obvod - kondenzátor je přes tyristor vybíjenej v určitej okamžik určenej snímačem otáček do indukční cívky. Takže teoreticky ano - mělo by jít použít CDI z jinýho skůtru, když budeš vědět jeho zapojení. Prakticky to ale znamená, že bude muset mít stejnný hodnoty - aby kondenzátor a tyristor nebyly na menší napětí, než do něj pouští Hyosung (větší napětí by to nevydrželo) a zároveň aby tyristor nebyl na větší napětí, než do něj pouští snímaš otáček Hyosunga (pak by tyristor "nespustil" vybíjení kondíku do cívky a neházelo by to jiskru). Je to jenom teoretiská úvaha - víc určite poraděj ze zkušenosti odborníci ze Scootlandu.

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

28 dub 2016, 14:59

Tak jsem se dozvěděl, že to nejde s určitostí říct, které CDI na Hyosunga pasuje a je to metodou pokus-omyl. Proto jsem to zkusil zde, jestli někdo s tímhle nemá konkrétní zkušenost. Princip zapalování znám, ale je mi v tomhle případě tak nějak na prd :) Takže asi budu zkoušet.

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

28 dub 2016, 16:17

Jak jsem se dočetl, ono jsou snad dva typy označené SF. Koukni se sem, zda by z toho něco nepasovalo - http://www.motodesguaceryr.com/index.php?id_product=19954&controller=product&id_lang=4 nebo http://www.motodesguacevferrer.es/gb/CDI-47-en . 8)

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

28 dub 2016, 23:23

Když tvrdíš,že neháže jiskru tak může být více poruch,tak na to jdi vylučovací metodou od svíčky,potom odpoj koncovku na svíčku a káblík dej asi 5mm od kostry a když protočíš motorem musí přeskočit jiskra.Nepřeskočí-li tak se snaž zapojit na káblík který jde z CDI na indukčí cívku měřák(multimetr)a změřit kolik ukazuje
voltů(VDC)mělo by to mít dost vysoké.Nebude-li nic ukazovat tak zase najdi vodič,který jde z cívky od altíku do CDI a tady když ukáže nekolik desítek voltů(VAC) tak potom je vadné CDI.Jinak neukáže-li na tomto vodiči žádné volty(VAC)tak je vadná cívka u altíku.Snad ti to trochu pomůže.

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

04 kvě 2016, 10:26

Cívka i se svíčkou pokud je připojím na baterku tak jiskru dávají, i ohmicky v pořádku. Stator také ohmicky v pořádku. Podle manuálu by měly jít proměřit výstupy na CDI a tam nesedí vůbec nic. Na výstupu z CDI do cívky při startování jde jen velice slabý signál, sotva rozbliká LED diodu. Koupím CDI podle doporučení ze scooterlandu a uvidím.

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

04 kvě 2016, 12:43

Jak do CDI jde napětí a z CDI nic tak je vadné CDI.Vyměn a půjde to.

Re: Hyena SF-50 nedává jiskru

30 srp 2016, 08:45

Tak jen pro úplnost dodávám, že po několika pokusech s čínskými CDI se jeden kus chytl a začal dávat slabou jiskru. Bohužel nevím, jestli je časování v pořádku, nebo je jiskra slabá, ale skútr nechytá, tak to má bohužel spočítaný a půjde kam patří.
Odeslat odpověď