CPI Popcorn - problém se zapalováním

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

CPI Popcorn - problém se zapalováním

Příspěvekod Alfator007 » 12 čer 2015, 09:41

Mám menší problém se stertováním a potřebuji poradit. Je den, kdy skutr startuju na dotek startéru a z toho jsou dva dny, kdy ani neškytne, nějak podle počasí a jak se mu chce. Vyměnil jsem po zimě automatický sitič a před dvouma rokama i řídící jednotku (GDI) v servisu. Šel jsem po elektrice a napětí na cívce se chová nějak divně, tak zvažuji výměnu zap.cívky. Když nestertuje, tak na cívce na fajfce není žádné napětí ale nenaměřil jsem nic ani na přívodu do cívky.Bohužel se mi to zatím nepovedlo změřit, když má skůtr svůj dobrej den a startuje. Podotýkám, že karbec je vyčištěnej, trysky taky a seřízeny, benzín bezproblému teče. Krpa bude někde v elektrice a servis beru až jako poslední možnost. Poradí někdo, jak vydedukovat, jestli je vadná cívka, nebo kde dál mám hledat závadu?
Ještě mám jeden příznak a to, že když funguje a jedu hodně dlouho, tak najednou motor přestane táhnout a jakoby se rozhodil předstih až asi po půl kylometru zdechne a nejde natočit.Když to na tom motoru slyším a uberu plyn na půl výkonu, tak ujedu i kylometr, než zdechne. Když to zdechnutý nechám deset minut odpočnout (dám cígo), tak jde normálně natočit a najedu dalších 20km, než se situace opakuje, jakoby se přehříval a zadíral. Motor však maže, nakopávačkou jde s motorem bez problémů otočit. Prosím o radu a předem díky :)
Naposledy upravil KYBLOS dne 28 čer 2015, 12:32, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunuto do správné sekce
Alfator007

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: CPI Popcorn

Re: CPI Popcorn - problém se zapalováním

Příspěvekod Trabuk » 12 čer 2015, 10:04

Zkoukni treba chcipak nebo spinac bocniho stojanku.....ted jsem ti resil na 50 cine a bylo to CDIckem...

Odesláno z mého Lenovo S660 pomocí Tapatalk
ex Yamaha Majesty 250DX, ex Kymco XCITING 500, nyní Yamaha T-Max 500, rv. 2005

www.majestyclub.cz
Trabuk

1000+

Reputace: 25
Skútr / moto: T-Max 500 ex, MBK Flipper 50, Yamaha FZ6
Tuning / úpravy: jízda s rozumem

Příspěvekod Alfator007 » 12 čer 2015, 11:44

No, díky za radu ale CPI Popcorn spínač na bočním stojánku nemá a ani na hlavním. Jen spínač startéru na zadní brzdě. Skusím vzměnit zapalovací cívku a uvidím, jestli bude nějaká změna a podle toho budu postupovat dál. Kurňa Pincka, nebo starou Jáwku 250 jsem měl mockrát rozebranou do šroubku a nebyl problém to složit, opravit, nebo vydedukovat, proč to nejede. Tady u těch skůtru je to laborování jak sviňa! Jo, v jednoduchosti je síla, čím složitější, tím nespolehlivější!!!!
Alfator007

5+

Příspěvekod Alfator007 » 14 čer 2015, 11:08

Ještě skromný dotaz, jak změřím, že je zapalovací cívka v pořádku? Měřák nemám problém si vypůjčit.

Edit2:
Takže, naměřil jsem na tovární zapalovací cívce tyto hodnoty: na primáru 0,7Ω a na sekundáru 6,62kΩ. Jsou tyto hodnoty pro CPI Popcorn správné? Nevlastním servisní manuál a nikde jsem nenašel jaké hodnoty mají bejt :)

Edit3:
Tak se zdá, že cívka je v pořádku a navíc, dnes (15.6.2015) má skútřík svůj dobrej den. Startuje na dotek startéru a krásné klape a jde do votáček. Tak fakt nevím, jede asi jak se vyspinká :)))
Alfator007

5+

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek