CPI Aragon 50 - nestartuje

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

CPI Aragon 50 - nestartuje

Příspěvekod kejlic » 29 dub 2014, 14:28

Ahoj. Potřeboval bych od vás poradit. Koupil jsem skůtra CPI ARAGON. Cca rok nejel, tak jsem vyměnil svíčku, vyčistil karburátor, vyčistil nádrž, dal nové CDI, startovací relé a pročistil a promazal kompletne vešlerou elektroinstalaci. Skůtr mi krásně chytil a bežel jak noví. Jenže když jsem na něm ujel asi 100km tak mi při jízdě chcípnul a od té doby ho nemůžu nastartovat. Znova jsem vičistil karbec, jiskru to hází ale nechytne. Když vindám svíčku a šlápnu na nakopávačku tak s válce líta benzín až ven a svíčka je taky mokrá. Když delší dobu šlapu na nakopávačku tak je na zemi flek benzínu, tomu trošku nerozumím, ale byl tam i předtím když to chytlo. Už si stím fakt nevím rady.
Jediné o čem vím tak je že jsem vindal podlakový ventil na benzín a dal jsem hadičku na přímo, ventil byl sundaný a nevěděl jsem jak ho zapojit a takhle to beželo pěkne. Nevíte čm by to mohlo být?? Jiskru háže, svíčka je mokra a komprese bych řekl že je taky ok.
Sitič jsem neskoušel ale když motor bežel a několikrát jsem ho nastartoval tak bylo slyšet jak se přivřel a ubralo to na otáčkách, tudíš si myslím že je ok
Budu rád za každej typ. Skůtr má najeto něco kolem 4000km.
Děkuji
Naposledy upravil KYBLOS dne 29 dub 2014, 20:15, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunuto do správné sekce
kejlic

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: CPI ARAGON

Re: CPI Aragon 50 - nestartuje

Příspěvekod Vratas » 29 dub 2014, 15:07

Vypadá to na moc benzínu, který tam ve velkém množství jde i ve chvíli, kdy nemá. Máš v pořádku plovák a jím přívod paliva? Třeba nedovírá a dovolí přehlcování benzínem.

V případě jakýchkoli poruch plováku a celkově dílů v komoře je dobrá tato opravná sada

Plovák je nastaven již po rozbalení, takže netřeba laborovat.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod kejlic » 29 dub 2014, 16:08

No dnes jsem měl celou karburaci venku a všechno kompletně vičistil. vše zdá být v pořádku, ale jak jsem to smontoval, připojil benzín tak po chvíly začal kapat benzín ze spod karburace.. Pak jsem chtěl nastartovat ale nakopávačka uplně ztuhla, jako když je motor přidřený, tak jsem vyndal svíčku, prošláp a z válce se vivalila hromada benzínu a zase jde vše normálně. je pravda že tam nemám ten benzínový podlakový ventil co je u nádrže a myslím si že to bude určitě tím, ale proč to dote´d nedělalo. proč jsem stim normálně jezdil a teď je benzín uplně všude???
kejlic

5+

Příspěvekod Vratas » 29 dub 2014, 16:37

A zavírá ti plovák v momentě, kdy má??

Vratas

Moderátor

Příspěvekod kejlic » 29 dub 2014, 18:06

to nevím, jak to zjistím?? Možná jsem udělal chybu u skladání toho karburátoru, nejsem si jist jak tam mělo jít plynoví lanko s tou jehlou
kejlic

5+

Příspěvekod Vratas » 29 dub 2014, 18:09

Vratas

Moderátor

Příspěvekod kejlic » 29 dub 2014, 18:19

To jsem přesně hledal. Děkuji Moc :D

19:25 edit:
Tak jsem měl vše znova rozebrané a zdá se že je vše v pořádku, jen co mě zarazilo tak vzduchovej fitr byl uplně plnej benzínu. Tak já už nevím. Hlavně jsem to nestartoval tak nechápu jak se mohl dostat benzín až do filtru.
Naposledy upravil KYBLOS dne 29 dub 2014, 20:17, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
kejlic

5+

Příspěvekod Mr.Voza » 29 dub 2014, 20:13

Podle mě ti nezavírá plovákovej ventil v karbecu a proto ti "přeteče" plováková komora a benzín nateče do motoru a do vzduchovýho filtru. Sundej plovákovou komoru a zkus hejbat plovákem, jestli bude zavírat - benzín by měl protejkat jenom když je plovák dole - když ho zvedneš, měl by přestat týct.

Dál bych určitě zkontroloval funkci podtlakovýho ventilu v nádrži - když v jedný hadičce vyrvoříš pusou trochu potlak, tak z tý druhý my měl týct benzín - jinak by týct neměl.

Jinak sorry za OT, ale dostal mě ten odkaz od Vratase - on se fakt dá objednat skůtr normálně v krabici, jo? To je fakt mazec, to mě dostalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod kejlic » 29 dub 2014, 20:34

Ten plovák jsem měl venku a vše funguje, fouknul jsem do přívodu benzínu a když je plovák dole tak je to průchozí a když je nahoře tak není.normálně vše funguje. Mám obědnanej novej podlakovej ventil u nadrže tak uvidíme.
S tím skůtrem v krabici, to jsem viděl taky poprvé, ale když si můžeš obědna auto v bedně, kompletně rozebraný tak jde asi vše. :D :D :D
Zatím moc děkuji za rady. Je tu super forum. Velika pochvala.

2.5. edit:
Tak jsem dal novej tlakovej ventil k nádrži a pořád nic. Furt to nemohu nastartovat, a když delší dobu šlapu na nakopávačku tak ze spodu válce, jak je přišroubovanej výfuk tak kape benzín. Měl jsem plnej výfuk benzínu, plnej vzduchovej filtr, všchno jsem vičistil a zase je to to samé. Já už si stím fakt nevím rady.
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 kvě 2014, 09:08, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
kejlic

5+

Příspěvekod Mr.Voza » 02 kvě 2014, 20:24

Tak pak ten plovákovej ventil v karburátoru - tohle snad nic jinýho způsobovat nemůže. Když ho ručně zvedáš, tak zavírat může, ale v provozu tam může bejt nějaká závada, která způsobí, že to nezavírá a teče tam benzín furt - třeba může bejt děravej plovák, nebo co já vím... taky jsem jednou řešil problém a nakonec to bylo plovákovým ventilem, přesto že při testu se choval jak měl.

edit: ještě mě napadá, jestli nemáš obráceně zapojený hadičky podtlakovýho ventilu v nádrži? Že by benzít tek rovnou do motoru, místo do karbce?
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod kejlic » 04 kvě 2014, 18:53

Ahoj. Tak jsem dnes kompletně vše duklasně vičistil. Od té doby co jsem tam dal ten podlakovej ventil u nádrže je vše ok, Skůtra jsem nastartoval na první našlápnutí a ok, pak jsem to několikrát chcípnul a znova nastartoval a ok, šlapal jak hodinky. Ale po cca pul hodině když jsem ktomu přišel tak zase nic. prostě to zase nemohu nastartovat. Já už fakt nevím co tam může být špatně. Přemýšlím že koupím novej karburátor, novej sitič a novej podlatkovej ventil, ale co když tom koupím a bude to samé. nemáte nějaký tip na co se mám ještě mrknout?? Jiskru to hází pěknou, svíčka je taky mokrá.
Děkuji az každý tip.
kejlic

5+

Příspěvekod Mr.Voza » 04 kvě 2014, 20:16

Tak já už nevím, jsem z tebe zmatenej:
- v předchozím příspěvku 2.5. jsi psal, že jsi dal novej podtlakovej ventil a že je to furt stejný - že máš plnej motor a vejfuk benzínu,
- teď píšeš, že jsi všechno vyčistil a od tý doby, co máš novej podtlakovej ventil, tak že to bylo OK,
- a v tom samým přispěvku píšeš, že chceš kupovat mimo jinýho i novej podtlakovej ventil (kterej už podle předchozího příspěvku novej máš),

Tak jak to teda je? A už jsi zkoušel dát novej plovák? Může bejt děravej a pak se nezvedne a nezavře přívod benzínu a přeteče ti karbec.
Mr.Voza

1000+

Příspěvekod eggnoog » 09 črc 2015, 15:04

kejlic píše:Ahoj. Tak jsem dnes kompletně vše duklasně vičistil. Od té doby co jsem tam dal ten podlakovej ventil u nádrže je vše ok, Skůtra jsem nastartoval na první našlápnutí a ok, pak jsem to několikrát chcípnul a znova nastartoval a ok, šlapal jak hodinky. Ale po cca pul hodině když jsem ktomu přišel tak zase nic. prostě to zase nemohu nastartovat. Já už fakt nevím co tam může být špatně. Přemýšlím že koupím novej karburátor, novej sitič a novej podlatkovej ventil, ale co když tom koupím a bude to samé. nemáte nějaký tip na co se mám ještě mrknout?? Jiskru to hází pěknou, svíčka je taky mokrá.
Děkuji az každý tip.

Ahoj, zajímalo by mě jak jsi dopad, resp. zda si odstranil závadu. Má stejný problém..... Díky za případné info.
eggnoog

10+

Skútr / moto: Aprilia SR50 LC

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek