od novotnj7 » 06 črc 2012, 09:53
Ahoj přemýšlím na jaře koupit nový skůtr mám kymco super 8 4t (obsah 50), ale nějak mi to nedá a chtěl bych pořídit něco co jede i mimo město. Mám dva favority novou nebo lehce jetou hondu PCX 150 (125) nebo se mi hodně líbí Yamaha x max250 jenže to bych musel koupit nějakou jetou a to vidím tak kolem 20000km aby byla tak do 50-60 tis. Na hondě se mi líbí že žere do 2,5 litru, je lehká má kolem 120 kg to je jako to kymco co mám. Mám trochu strach že X max už je moc velkej a těžkej, z 90% ho budu mít na každodenní ježdění do práce 4km tam 4km zpět + cesta na oběd celkem 15 km, prostě jízda po městě, ale zároveň si myslím že na X maxovi bych mohl jezdit i na nějaký pěkný výlety trošku dál a to se mi hodně líbí, ta 150 je přecijen pořád prdítko, pokud by měl max spotřebu kolem 3-3,5 l tak je mi to jedno, to je krásný. Jde mi o to zda má někdo podobnou zkušenost, jezdil bych hlavně malé trasy každy den do práce + volno výlety. Zda je tento skůtr určený i na takto malé trasy, jaká tam je spotřeba a jak se chová, zda nebude lepší koupit tu lehčí pcx 150, Ještě jsem ho neviděl naživo tak mám trochu strach z tý hmotnosti, jak budu parkovat v garáži, výjezd do kopce ostrá zatáčka k brance, nevím jak se tam budu točit, s kymcem je to v poho ... Ještě by mě zajímalo co by mě čekalo kdybych koupil tento skůtr s najetýma +-20000km zda už to nemá nejlepší za sebou, aby pár let mohl sloužit, co by mě čekalo za problémy a opravy, kolik km může maxík najezdit než se rozsype. Díky