MaraLit píše:MaraLit píše:srnka1010 píše:Tak si kup ešte novú sviečku a uvidíš.Nieje to zas tak moc peňazí.Stane sa že odídu v dvojvalci aj obe sviečky naraz.Potom si daj zmerať ten stator.
OK, díky! Zkusím tam dát novou svíčku. A nevíš, co kde bych měl na tom statoru změřit? Existuje někde nějaký servisní list (postup), kde by byly vypsány hodnoty, které by se měly naměřit a najakých místech? Myslím, že tohle bych si pak dokázal změřit sám - mám elektroniku jako koníčka, takže i nějaké ty měřáky mám. Nebo je na to potřeba nějakých speciálních přístrojů?
Zdravím. Tak nová svíčka a problém přetrvává. Myslím, že co se týče elektriky, tak je to OK (jiskru to hází stále a pěknou). Tak mě napadlo zkusit změřit kompresi. Podezření, že tam asi není ve válci optimální tlak. Nevím, jaké mají být hodnoty, ale já naměřil: Bez plynu 0,5 MPa, s plným plynem 0,7 MPa. Měřil jsem to několikrát. Četl jsem, že benzínové motory by měly mít tlak 1 – 1,2 MPa. Tak tam mám asi málo a mohla by to být příčina špatných startů. Tak bych potřeboval pomoci: Neměřil jste někdo na svém X-MAXovi kompresi? Nebo mohl byste ji někdo změřit, pokud máte možnost? Nikde jsem nenašel, jaký tlak by tam měl být. Našel jsem, že kompresní poměr je 10:1. To by znamenalo, že by měl mít tlak přes 1,2 MPa. Ale raději bych měl jistotu. Tak proto ta prosba o změření. Díky moc!!!
-- 09 zář 2019, 07:41 --
Zdravím, tak jsem to nakonec na internetu našel. Tak to sem napíšu, kdyby měl někdo stejný problém. Yamaha X-MAX 250 by měl mít kompresní tlaky ve válci:
Minimum 1,12 MPa (11,2 kg/cm2, 159,3 psi)
Standard 1,4 MPa (14 kg/cm2, 199.1 psi)
Maximum 1,57 MPa (15,7 kg/cm2, 223.3 psi)
Takže já to mám úplně mimo toleranci. Myslím tedy, že jsem asi našel příčinu. Mám najeto 33 tisíc. Volal jsem ještě dnes předchozímu majiteli, jestli na tom nechal seřídit ve 20 tisících ventily, jak se píše v servisním manuálu. Samozřejmě, že to nedělal. Takže příčina může být i zde, že ventily nedosedají. Olej to totiž vůbec nežere. Takže musím kouknout na ventily. Bohužel, abych seřídil výfukový ventil, musí motor ven. Nedá se k němu dostat, protože tomu brání nádrž. Nebo je na to nějaký fígl?
CHB píše:"Po zahřátí motoru se najednou vše srovná, světla se rozsvítí a šlape to!" ... a kolik naměříš v této situaci ?
a měříš stejnosměrné nebo střídavé napětí ?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků