MaraLit píše:Zdravím všechny,
mám problém se svým X-MAXem 250 (rok 2006) a nikde jsem bohužel podobný nenašel. Najednou ze dne na den přestal startovat ve studeném stavu. Vyměnil jsem svíčku, vyměnil jsem automatický sytič. A stále nic. Prostě když se pokusím nastartovat, zapnu zapalování, čerpadlo natlačí benzín (to je slyšet). Dám start, motor naskočí tak na půl vteřiny a ihned zhasne. To vše se děje při teplotách pod 10°C. Jakmile je nad tuto hranici, motor normálně naskočí. A také pak jede úplně normálně, žádný pokles výkonu, prostě v pohodě. Dočetl jsme se zde, že při špatných startech může být problém i s čerpadlem. Ale to je normálně slyšet, že funguje. Když to při staru protočím déle s plným plynem, tak je cítit benzín. A navíc když je teplo, tak to jede normálně (jak jsem psal). Odčerpal jsem z nádrže skoro všechen benzín, nalil tam nový V-Power + aditivum na čištění palivové soustavy a projel jsem to delší vzdálenost. Druhý den ráno, když bylo 5°C, zase nic...
Už jsem z toho úplně zoufalý! Řeším to už třetí týden a vůbec nevím, co s tím. Hledal jsem na fórech a tento typ chování jsem nikde nenašel. Proto ze zkouším obrátit sem, jestli byste mi neporadili. Já jej používám denně na cestu do práce a proto bych to rád už vyřešil. Psal jsem i do značkového servisu v Praze a tam mi vůbec neporadili, že neví.
Díky předem za každou radu!
Mára
srnka1010 píše:Keď si vymenil prasknutú prírubu,nadstavil si znovu karburátor?Akú farbu mala sviečka?Odskúšal si funkčnosť sytiča?Skús štart so sprejom do airboxu.Ak ti to chytí,tak ti nejde dobre sytič,alebo nedáv dobre benzín.Pozri palivové hadičky,či nemáš popraskané a nepadá benzín, a v akom stave je palivový filter,ak ho tam máš.
crhy_ píše:Bílá, nebo světle šedá svíce = příliš chudá směs.
Má být hnědá.
Takže něco je na karbeci špatně, nebo paliv. čerpadlo (jeho filtr)
josuk píše:psals, žes vyměnil svíčku.. ale takhle nevypadá nová svíčka. Elektrody jsou sice ještě hranaté, i když nějak obouchané, ale to černý co je okolo a na závitu to vypadá jako několikrát uchlastaná NGK
srnka1010 píše:Tak si kup ešte novú sviečku a uvidíš.Nieje to zas tak moc peňazí.Stane sa že odídu v dvojvalci aj obe sviečky naraz.Potom si daj zmerať ten stator.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků