od forester » 20 čer 2018, 06:10
Včera konečne došlo k rozuzleniu rébusu ohladne neznámeho štrkotavého zvuku z pravej zadnej strany pri rozbehu a nerovnostiach.
Po zverejnení inzerátu že kúpim druhý výfuk sa prihlásil náš kolega tu zo SF scypho že má skoro nový výfuk po tuningu na akrapoviča.Tak som povolal ešte srnku a dali sme stretko u scypiho. Po výmene výfuku a chvíľke napätia sa po naštartovaní a pridaní plynu zase ozýval ten známi štrkot v určitých otáčkach.Takže jednoznačne výfuk to nebol aj keby som sa už aj vsadil že to je on.
Nakoniec sme dali dole aj celý brzdič aj z platničkami a zase to skúsili ale už z pôvodným výfukom a po naštartovaní sa žiadny štrkot už neozýval.
Takže to robili platničky ktoré boli už raz menené a boli bez toho vymedzovacieho pliešku neznačkové menené v servise už dávnejšie.Tak ako sa postupne obloženie spotrebovávalo tak sa ten zvuk postupne zosiloval a prenášal na celý brzdič/baran a ten šíril ten zvuk.Takže nič nebezpečné čo je hlavné ale otravujúce.Budem teraz musieť kúpiť originál platničky alebo také čo majú tie pliešky a ich vymeniť.
Ďakujem všetkým zúčastneným ktorý mi chceli pomôcť vyriešiť môj problém, scyphovi za zapožičanie výfuku a srnkovi za ochotu a čas ktorý strávil so mnou pri hľadaní závady.
Všetci "štrkáči" kupujte IBA originálne platničky alebo IBA s vymedzovacími plieškami aby ste nemali tento problém aj vy
Naposledy upravil
forester dne 20 čer 2018, 08:05, celkově upraveno 1
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km