od moto.joker » 03 dub 2018, 14:34
Ahoj, chci si jen ověřit moji domněnku.
V sobotu jsem po dlouhé době nastartoval maxe. Na stojánku stál přes 5 minut a pak že to taky vyzkouším v provozu. Teplota ukazovala prostředek, takže OK.
Jel jsem asi 6 km tam a 6 zpátky. Trochu jsem ho protáhl, dlouhé rovinky sváděli k vyhnání pavouků a tak jsem se ustálil kolem 120km/h.
Už když jsem se vracel a zpomalil, tak jsem slyšel větrák chlazení, to mi přišlo divný a když jsem zastavil, dal na stojánek a nechal běžet na volnoběh, tak teplota šla okamžitě na maximum. Vypnul jsem to, zapnul bez nastartování a ventilátor hned běžel, nechal jsem to vyfoukat a zkousli nastartovat, teplota okamžitě nahoře.
Je můj názor, že zůstal neotevřený termostat, v pořádku?
V podstatě to od září stálo. Před odstavením bylo vše OK. Před měsícem to bylo na servisu, ale tam udělali jen krátkou projížďku v řádu 100m, jestli vše sedí a brzdy brzdí (řešil jsem gumy, válečky, řemen, brzdovka, destičky, kontrastka, oleje, kontrola teploty chladící kapaliny, seřízení ventilů, filtry,...).
Myslím si, že se slepil termostat a neotevřel. Můžu se pokusit do toho trochu klepnout, zda přeci jen nepovolí?
Rozdělávat se mi to nechce, ne že by to byl problém, ale nechce se mi.
Máte s tím někdo zkušenosti, udělalo to někomu něco podobného?
A další otázka je, zda pro jistotu vyměnit termostat, pokud to povolí, nebo to nechat být. Zas abych neměl někde cestou nepříjemné překvapení.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350