od balcin » 07 črc 2017, 19:27
Zdravím...Chlapci,byl jsem v Jeseníkách na výletě a po 50000km,mě poprvé skůtřík zklamal a umřel..Co se stalo..Při zapnutí klíčku a následném startování mě to vždy vypálí modrou pojistku 15A pod názvem "Pojistka signalizačního systému"..Motor běží,ale nic nefunguje,jen potkávací světla,jinak,NIC..A tak to jde pořád dokola..Vyměním pojistku nastartuji,ale tím je okamžitě pojistka spálená...Skůtra jsem dovezl na vozíku za autem,netroufl jsem na něm těch sto kilometrů jet,když nic nefunguje,tak se ted vás ptám,jestli nevíte čím to může být,protože vždy,když je problém v elektrice tak je to velký průser,kde ten "zkrat" hledat..Porucha v elektrice,to je vždy průser.Mám to u opraváře a ten z toho také nebude moc moudrý,kde hledat a co proměřit,tak se vás tady pánů elektrikářů ptám,čím to může být a na co se v první řadě zaměřit a kde hledat...Jak říkám...Při zapnutí klíčku je vše v pořádků,vše funguje,jak má,ale zmáčknu brzdu a jak zastartuji,ihned se spálí ta malá 15A pojistka, pod názvem "signalizační pojistka" motor naskočí,běží,ale nic nefunguje, kromě tlumených světel.Díky vám,aspon i za malou radu,kde hledat,kde pátrat..