crhy píše:Krásnej článek Mirus, tak Benďas, hurá do toho! Jestli je lambda na x maxe takhle drahá, tak to je slušnej opruz. Uvažoval by jsem o nějaké levné adekvátní náhradě.
Ja nemám ani měřák a naposledy jsem to zkoušel povinně na prumce, od te doby jsem to neměl v ruce
Bohužel adekvátní nahradu jsem moc nenašel. Zatím jsem se snažil spíše najit příčinu.
-- 19 srp 2016, 13:43 --
josuk píše:jestli jen občas svítí kontrolka (nevím, co si představit pod "průjezd Milovickým prostorem"), tak se s tím dá jezdit, jestli to moc nežere a normálně jede atd. První co se na lambdě vždycky měřilo, byl odpor drátů a konektorů, který musí být 0. Jinak ty sondy jsou na různých principech, i když vypadají stejně, je potřeba vědět konkrétní hodnoty, který má dávat ta konkrétní sonda...a měří se osciloskopem, jestli reaguje a jestli dost rychle , no jestli má věk a něco najeto tak asi bude špatná a platí (aspoň pro mě by platilo), co jsem napsal na začátku
No ted svítí pořád. Prujezd Milovickým prostorem je prujezd po kostkách. Spotřebu jsem zatím nepozoroval, vzhledem k tomu, že jsem s tím najel cca 50km, ale žadny změny na projevu motoru nejsou patrné. Měření by mi musel udělat někdo kdo to zna a umí, ja to hlavně neumím. Nevím životnost, ale jak jsem psal ma to přes 29tis km a tři roky starý stroj. Když budu vědět, že to je na 100% Lambda, tak i ty peníze dám.