Ahoj maxáci,
poté, co jsem min. týden zjistil, že nikde za stdandardním plexi, ani s hlavou až na budíkách nedosáhnu takového ticha, jako když si stoupnu,
udělal jsem o víkendu testovací jízdu se sundaným plexi. A musím říct, že je to paráda. Fouká samozřejmě daleko víc, ale to lineární proudění se úplně jinak snáší, nárůst je pozvolný a nikde nic nehlučí. Jediná nevýhoda je, že nad 80 km/h jsem se už opravdu musel držet a při nižší teplotě vzduchu je také výrazně znát nápor na hrudník (což může být v létě zase výhoda).
Takže se teď rozhoduji, jestli pořídit nějaké vyšší plexi, nebo naopak jenom ten sportovní štítek. Měřím 183 cm a s tím standardním je to fakt peklo. A to mám myslím opravdu tichou helmu - integrálu Shuberth s bradovým deflektorem. Jak jsem neměl srovnání, tak jsem to neřešil, ale teď už vím, že budu.
Trochu se bojím že si s vyšším plexi moc nepomůžu - pokud chci pořád koukat přes.
Není tu někdo z Prahy nebo blízkého okolí, kdo má vyšší plexi (nebo naopak to sporotovní) a byl by ochoten nechat mě svézt? Ještě asi zkusím vyrobit nějaké provizorní prodloužení z kusu plastu a stříbrné pásky