od forester » 24 srp 2015, 18:52
Tak aj ja mám zlú skúsenosť s palivom alebo lepšie povedané s dodávkou benzínu. Zradil ma Chorvátsky benzín z čerpačky INA v najhoršiu dobu a to pri odchode domov v sobotu predvčerom. Pri týždňovej dovolenke do Chorvátska som tankoval postupne najprv v Slovinsku potom v Chorvátsku 3x a to stále na INA,skúter sa správal štandardne a až asi posledné tankovanie spôsobilo že som pri odchode naštartoval a motor sa rozbehol na brnk ale po chvíli zhasol a už nešiel naštartovať.Keď som tušil problém tak som preparkoval do chládku a ešte skúšal naštartovať s plným plynom kedy zase naskočil ale len horko ťažko sa dusil a išiel pomaly do otáčok ale zase zhasol a to sa opakovalo 3x.Prvá pomoc a diagnostikovanie chyby som začal demontážou sviečky ale tá bola v poriadku možno s vetším odtrhom ktorý som priklepol ale nič sa nezmenilo.Tak som sa odobral kúpiť sviečku má už predsa 36 tis km.Po namontovaní stále to isté jedno naskočenie a zhasnutie. Už som to videl blede a začal zháňať servis na moto ale ešte ma napadlo fúknuť do nádrže čo sa dalo ale iba z ťažkosťami a asi neúčinne a ešte som zamykal poriadne skútrom a čuduj sa svete motor naskočil a išiel úplne normálne na volnobeh.Bál som sa pridať aby sa to nezadusilo a tak som ho nechal počas umývania rúk a balenia vecí bežať zo 10 min.Keď sme vyrazili na cestu motor išiel úplne normálne ale neprešiel som ani 10km a motor začal šklbať a drhnúť a to aj s plným plynom ako aj normálne. Už som to videl blede a že predsa vyhľadám pomoc dokiaľ nie je večer a ešte v sobotu. Pokračoval som a nejak to malo tendenciu zlepšovať sa až na moment kedy to spravilo asi každých 20km.Domieka sa naplnila keď som dotankoval na Lukoil a neskôr v Maďarsku na OMV.Už to robilo iba málokedy ale predsa skoro až domov si niekedy trhlo.
Teraz dám asi to aditivum VIF po vzoru crhyho a uvidím či to zmizne úplne alebo to nechám skontrolovať v servise. Najhoršie bolo že ma to zradilo 800km od domova a tú najhoršiu chvíľu tesne pred odchodom.
Trip Chorvátsko s výjazdmi do Trogiru Splitu a Šibeniku potom BiH Mostar a výjazd na Biokovo.Celkovo najazdených 2074 km zo spotrebou 2,91L.Maximálna rýchlosť 127 dle GPS.Celkový čas jazdy 12,5h včetne 5 zastávok a naspäť 13,5h.Jazda super,všetko staré cesty až na krátky úsek Zagreb -Jastrabarsko 19km kedy sme nestihli odbočiť dole z obchvatu a nenašli obchádzkovú trasu pre zlé značenie a rozkopávku.
Cesta tam 781km a naspäť 783km.,na výjazdoch 510km.
Cestou.JPG
Makarska_3.JPG
Makarska_4.JPG
Makarska_5.JPG
Makarska_6.JPG
-- 24. 8. 2015 19:18 --
Aj keď som chcel absolvovať môj sen a to zjazdiť magistrálu od Talianskych hraníc až po Albánske zmenili to okolnosti a boli sme na klasickej sedmičke s polpenziou v hotely za dobrú cenu a absolvovali sme výjazdy.
Aspoň mám výzvu na budúci rok a možno ešte tento stihne maturitu motorkára a to rakúske Alpy a GG.
Split_1.JPG
Split_2.JPG
Split_3.JPG
Trogir_1.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km