Včera jsem po dlouhé době opět zprovoznil X Maxe ,na kterém jsem trhnul řemen před zimou.( Mám model 2008,28000km)
Protože v Plzni zmizel servis Yamaha,rozhodl jsem si to pomalu postupně udělat sám.Jinak jsem vždy jezdil na pravidelný servis.
Hned na začátku přišel první problém.Stržená hlava křížového šroubu,který drží kryt.Musel jsem opatrně hlavu odvrtat,sundat plastový kryt a šroub vytočit kleštěma.
Po odkrytování jsem nemohl povolit jeden ze 4 šroubů s imbusovou hlavou,který drží spojku U-konzole.šroub měl stržené hrany ,takže imbus byl bez šance.Opět jsem se potrápil,ale s dobrým nářadím jsem udolal i tento problém.
Potom jsem si vyrobil oba přípravky na povolení a dotažení variátoru a spojky,plus stahováky.
Potom už jen katalog od
http://partsdepot.cz/,konzultace o typu..výborná spolupráce.... a dodávka dílů,nové šrouby,řemen,filtry,válečky,vodítka,i šroubky do variátoru,které taky servis zdevastoval.
Zatím jsem po opravě najezdil z časových důvodů jen 20 km,zatím žádný problém,jen na hlavním stojanu se lehce protáčí zadní kolo při běžícím motoru.
Přikládám nějaké fotky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.