od srnka1010 » 11 led 2020, 20:58
Ak sa ti raz pretlačila voda cez tesnenie,tak dotiahnutie asi nepomôže.Ja som tiež robil výbrus,zabehol som to,po 500km som to odstrojil,nastavil ventily,všetko pekne prezrel,zložil a jazdil s úsmevom ešte necelých 500km.Začalo mi vytláčať vodu.Nechápal som prečo,až ma napadlo,že som nedotiahol hlavu.Matice boli volné a šli dotiahnuť skroro o pol otáčky,čo bolo veľa.Dotiahol som to,ale nepomohlo.Znova som to vybral a vymenil tesnenie.Po 500 km dotiahol a odvtedy už makala bez poruchy.S karburátorom som mal tiež zo začiatku problémy.Kolísali otáčky,skapínalo to a jazdilo to jak lemra.Menil som membránu za staršieho karbecu,moja mala dve minidierky.Hneď na to mi začal striekať benzín z kaburátora rovno na valec.Vymenil som zo spodu membránu akcelerácie a tie dve gumičky a potom už to fachčilo.Rýpal som sa v tom 3 mesiace a mal som to toľkokrát rozobrané,že som to v pohode celé odplastoval za 15 minút.Pri 53000km som robil výbrus a pri 82000km som ho predal a ešte stále jazdí.Viac som nemal na motore žiadnu poruchu.