od srnka1010 » 18 čer 2016, 21:09
Čaute borci,som tu nový. Mám Majdu 250 r.v. 2000. Menil som karburátor z vrakoviska, lebo pôvodný mi začal striekať benzín bokom na valec.Rozobral som ho, prečistil a zdalo sa byť všetko OK. Namontoval som ho a všetko fičalo ako treba, ale po cca 500 km mi začalo meniť volnobežné otáčky. Najprv ide uplne na minimum a po dlhšej jazde si pridá otáčky až začne zaberať spojka. Pozrel som sviečku, ktorú som dal pred 500 km novú a je tehlovo červená, takže OK. Rozobral som variator a spojku.Spojka dobra, pružiny OK,vyčistil som pakne aj bubon. Variator dobrý. Poskladal som to, nastavil otáčky nahádzal plasty. Skúšobna jazda-brutalne nízke otáčky a po dlhšej jazde znova do otáčok až zaberala spojka. Už neviem čo hľadať. Ak niekto vie príčinu zmeny voľnobežných otáčok,prosím o radu. Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc. A ešte som si všimol, že prítlačný tanier variatora ma z jednej strany vydraté drážky na vodítka a vodítka sú OK, akurát sú tam trocha volné. Stala sa niekomu z vás takáto závada? Myslím si, že vodítka by sa mali vydrať skôr ako prítlačný tanier. Ešte raz dík za akukolvek radu.