Zdarec Borci
už nějaký ten rok to tu jen sleduju a dokonce i toto téma mi pomohlo v rozhodování co pořídit
,ale až událost posledního měsíce mne přiměl k registraci a dotazu. V srpnu první déšť po těch parnech a celkem vydatný, podotknu že jsem jel tak hoďku po jeho začátku a moc dobře vím že začátky deště jsou nebezpečné bo to splavuje ten nejklouzavější pyl,prach a já nevím co ještě,ale hoďka čekání mi přišla dost, umocněná 10km jízdou na mokru v naprosté pohodě až do onééé
zatáčky, nic razantního,splašeného-mám už svoje roky a zkušenosti a ... A jako již i jindy takové "odlehčení" řízení a ..
už se mi to párkrát stalo, ale vždy po tom vše o.k. tak jsem tomu nepřikládal váhu, teď ale ups a přední kolo "poodjelo" fakt nevím jak, ale okamžitě nohy dole a "nějak" jsem to vychytal, hrnul jsem si to krásně ke středu vozovky, auta v protisměru brzdila co jim brzdy brzdily. Předek se chytl,podklouzlo zadní kolo a naopak no krasobruslařské představení v srpnu
fakt nevím prostě jsem to nějak vychytal a tradá cestou necestou dál. Teď už vím že ono "odlehčení"řízení byl jasný signál přední pneu BACHA WOE!!!! Od té doby jezdím jak přip...ý a to jsem s motorkama začínal a vyjížděl se na vodě!!!! Holt skůtr není motka
A teď vo co mi vlastně gou
není pneu jako pneu a zastávám názor,ikdyž se jdu ptát i jinde, že je potřeba se ptát těch co jezdí stejné moto-skůtry, každý výrobce má vlastní konstrukci,geometrii atd. a stejná pneu na různých skůtrech není zárukou stejného chování.
Co máte vyzkoušené na svých Yama Majdách 250 DX za gumy na předcích? a hlavně chování na vodě
celá ta historka se odehrála na Dunlopech GT 301
a co mám z motorek vyzkoušené, jak je na přední gumě středová ROVNÁ drážka na tzv. odvod vody, tak NIC MOC
,aspoň na motkách je daleko lepší na vodu cik-cak, nebo přebíhající drážky
co jsem dle vzorku hledal Pirelli GTS 23 vypadají mokrojezditelně