Tak dneska jsem rozebral maju a prislo prekvapeni je v ni multivar. Proto potrebuju vedet jaky valecky do toho mam dat protoze ted to jede 110 a vic uz se ji ani za biha nechce obcas se rozjede na 115 a z kopce 120 ale to mi prijde malo. A nekde jsem se docetl ze ty co k tomu davaji rak jsou moc lehky. Co vy na to?
Nejlepší by bylo kontaktovat nějakýho prodejce - např. advetrure, skutrmalšice,.... a zeptat se. Já jsem si teď udělal maximálku. Sice z kopce ale 130 km/h dle GPS. V létě plánuju Multivar...
ex Yamaha Majesty 250DX, ex Kymco XCITING 500, nyní Yamaha T-Max 500, rv. 2005
Tak zmena a dokonce k horsimu dal ksem novej remen a ted uz se tak tak dostanu na 100 a pres 110 se nedostanu ani kdybych se zblaznil. Asi zkusim sehnat origo variator na pujcenik a uvidi se. Ale je divny ze variator jde az na konec tak to variatorem asi nebude nevite nekdo cim by to mohlo bejt?
Plynovy lanko je napnuty a m9tor je trochu hlucnejsi ale rekl bych ze ti nejni nic hroznyho. Jinak kontrastka je tam zluta. A variator je hezkej nema drazky a poloremenici jsem zkousel dat jinou ale to nepomohlo. Nemohla by to delat treba membrana v karburatoru? ale jak se k ni dostanu? A nevite nekdo kolika gramovy valecky maji bejt v tom multivaru aby.to fungovalo tak jak ma?duky moc.
Tak dneska jsem najel cca 150km s tim novim remenem a uz je to docela dobry ted to jede skoro tak jako predtim jede to 100 v pohode 110 jeste obcas kdyz ji pridrzim ale vic uz se ji fakn nrchce ti musi bejt poradnej kooec aby se to rozjelo ke 120.
Já tam mám válečky 11g od Malossi a mám lepší rozjezdy ale klesla mi maximálka docela výrazně cca o 20km dle tacho. Ted jí nerozjedu na víc jak 120-125km/h. Předtím jsem tam měl válečky těžší (nevím přesně jak) a měla blbý rozjezdy, zato maximálka dle tacho šla až na 140 (dle GPS 132). Podle mě je nejlepší 11,5g a mám pocit že je to i originál váha..Navíc se mi logicky zvedla spotřeba cca o 0,5l. Příště dám 100% 11,5g ty ale bohužel asi Malossi nedělá, jsou snad jen origo od Yamahy a nebo od RMS : http://www.scootland.cz/zbozi/rms-valec ... 20x12-8ks/ ovšem tam si nejsem jist kvalitou
Taky jezdím ještě na : Merida Mission HFS 3000-D ....jo fakt je to kolo KOSTKA UNI CLASSIC...jo fakt je to koloběžka
S multivarem ti musi klesnout Vmax jelikoz je nastaveny hlavne na zrychleni. Psal jsem to v tematu o Versity. Zrychleni je super,ale na ukor maximalky. Zkoušel jsem ruzne valecky ,ale nejlepe tam sedi originalni vaha co byla v sade, precijen to ma Malossi vyzkousene
Lukas EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180
Malossi dělá 11 a 12 gramové,tak pokud budeš chtít mermomocí 11,5 gramu,tak kup oboje a nakombinuj je. Sice to bude stát víc,ale budeš mít 2 sady i na příští výměnu. Nebo můžeš zkusit i válečky Polini,taky by měli vydržet a jsou oproti Malossi levnější.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...
kolik máte otáčky nikde jsem se nedočetl jaké by měly být,já mám při 110km/h 6.900 což se mi zdá být docela dost a při 40-50km/h se pohybují okolo 4.000