od Maja » 07 črc 2011, 19:48
ach ty zvuky, tet mě zrovna taky jeden znervoznoval, říkal jsem si, lepší si toho nevšímat, protože to bylo jen slabe. Ale nedalo mi to, bylo pravidelne a tak jsem zašel za kamaradem a ten to objevil. Avšak o tom se tu nechci rozvadět, protože mám jinou asi duležitější palčivou otázku na vás všechny co tady Majdy už nějakej delšíčas opečováváte.
Jde o převodovej olej.
A zas ty oleje - Maja je s tim už pověstnej -už to slyším, jak mě tu zrdrbnou. Ale já se zeptat musím, protže mi to úplně provrtává mozek.
V souvislosti s tím podivným zvukem, jsem měl podezření i na převodovku a nebo zadní ložisko. - šlo to někde od zadu.
Asi před 1500km jsem po diskuzi tady na foru zavrhnul blbej nápad dát tam řídkej olej a dal jsem tam převodák PP90,
krásnej žluťoučkej, starej olej co vytek byl víc do běla a vypadal jako by ho tam včera teprve někdo nalil - prostě čistej.
Tak jsem si řek, že kouknu, jestli nezmizel a vypustil jsem ho - vyteklo přesně 250 - tedy nezmizelo nic.
Ale jak ten olej vypadal !, tak to jsem teda v šoku - Olej totalně černej - při nalití na sklo v něm jsou vydět hnědočený čmouhy, tak černej nebyl ani ten co vytek při výměně z motoru.
Pochopitelně jsem ho tam už nevrátil a dal jse tam zase nevoj.
Ale to je teda divný, alespon mě jako lajkoj jo.
Proč nebyl černej ten původní - po výměně, když jsem motorku koupil?
Proč zčernal ten co jsem tam dal a to ani ne po 2 tisic km.
Po kolika KM se převoďák mění a proč ? (u auta se nemení a když tak po 100t.)
Když jste vy měnili převodák byl čistej nebo tmavej? je to běžný a normální?
Jestli to normální ní - co může být příčina, je potřeba provést nšjký servis?
Je to divný, vždyť je tam jednoduchej převod a žádná extremní teplota.