Yamaha Majesty 250 - Tipy, údržba, návod

Diskuze o skútrech větších objemů.

Re: Yamaha Majesty 250 - Tipy,udrzba,navod

Příspěvekod Paja.oni » 21 čer 2011, 20:11

Nebuď takovej ras...8steve :D NIkdo učenej z nebe nespadl...
ALEA JACTA EST
Paja.oni

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kawasaki ZZR 1100,JONWAY Explorer 125
Tuning / úpravy: NIC to STAČIT

Příspěvekod dzejar11 » 21 čer 2011, 20:37

Klucíííí--v pohodě---já to beru...Já jsem starej chlap---dříve jsem si spravoval,a upravoval Jawy...........
Ale technika letí dopředu---je lepší se zeptat,když se mi to nechce zkoumat -hi -hi -hi .
Nalévací hrdlo jsem našel,dopilnil--a skutr líta jako děs .
Jen pro informaci : Koupil jsem to v loni--manželce za 20 tis. Najeto 57 000 km !!!! --motor po výbrusu. Jezdil,ale žral olej.
Rozdělal jsem ho, změřili.... Výbrus OK,ale nekvalitní kroužky . Dali jsme tam origo. Snad to bude OK.
Alespoň se s ním dříve seznámím.
Znovu dík !
dzejar11

10+

Reputace: 1
Skútr / moto: Yamaha Majesty 250

Příspěvekod MisaKacenka » 21 čer 2011, 21:08

Nova majesty - resp. novej model - ale nasel sem videa i z roku 2008...asi neco pro JP trh - nikde jinde sem to nenasel...

22.6. edit:
Joj, vypada moc pekne :) sranda je, ze ofiko JP stranky jsem nenasel, resp. se v tom caji nevyznam a nejsem schopnej najit nejakou nabidku...
Zasel sem i na USA stranky a tam je dalsi zajimavost - pro rok 2012 maji jako zhavou novinku Majesty 400 :) ktera tu je uz docela dlouho...
Jak vidno, trhy se dost ruzni :)
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 říj 2013, 17:24, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod Maja » 28 čer 2011, 16:46

tak a jsem tu zpatky, ahoj.
Potom co jsem umravnil teplomer, me Majda nenechala dlouho v pohode a usoudila, ze je potreba zase neco predhodit, co by pana pekne vytocilo tentokrat v podobe kontrolky oleje.
Tak jsem tu zas o radu ostatnich, co uz neco podobneho mozna zazili.
Tak asi pred 600-700 km (nevim presne) mi po nastartovani na volnobehu zacala po chvilece blikat cervena olejovka.
Kdyz jsem scot vypnul i el. a pak nastsartoval, dal to pravidelne blikalo. Olej byl a protoze jsem najel uz kolem 2 tisic od zakoupeni tak jsem usoudil, ze to bude asi ta signalizace vymeny oleje. Vyresetoval jsem to tlacitkem Change oil a pak uz to nedelalo.
Ale v nedeli na delsi ceste se mi po 70 km od domova zase kontrolka rozsvitila a tentokrat trvale - bez blikani.
No vydesil jsem se, ani jsem necekal az dobrzdim a zmacknul jsem chcipak motoru. Od toho resetovani to bylo tak tech asi 600 km. Tak jsem si rek, ze tohle bude asi neco jineho.
1. melo se to rozsvitit az po jeste 2400 km 2. melo to snad zase blikat.
Tohle je urcite signalizace ztraty oleje nebo neco podobneho a k panice nebylo daleko.
Kouknu na olej - olej je a navic stejne mnozstvi na merce - neubylo vubec nic, tak asi nei tlak a nejde cerpadlo - napadlo me jedine...
Uvazuju jestli mam jet dal, zkusim nastartovat a cervene oko trvale sviti. Doprdelekram!
Chcipnu to rychle a zkusim zase reset, po nastartovani kontrolka hned zhasi jako jindy.
Nevi prosmv Vas nekdo co se Majda snazi timto chovanim jaksi naznacit? To jsou docela dost infarkove situace a muj nazor osobni je, ze tohle vyrobce kapanek pos....... Kontrolka ztraty oleje mam byt nedotknutelna a ne signalizovat kdo vi co jeste, informaci na interval vymeny meli dat na jinou signalku! ....pro par dolaru....
Naposledy upravil KYBLOS dne 23 bře 2013, 21:28, celkově upraveno 1
Maja

100+

Skútr / moto: Kymco GD

Příspěvekod zbyňák » 28 čer 2011, 17:45

Majo ta kontrolka je opravdu pouze signalizace najetých km. Koukal jsem do manuálu i jsem se na to ptal. Jestli chceš tak třeba na stránkách Scootlandu jsou odkazy na manuály ( EN i IT) tak se tam můžeš podívat na schéma. Je možné že máš někde problém v elektro, ale bohužel to není signalizace problému s olejem .
Silverwing 600 - 120000 (80000). Spotřeba 4,57l.
zbyňák

250+

Reputace: 208
Skútr / moto: Silverwing 600

Příspěvekod MisaKacenka » 28 čer 2011, 19:15

Ano, jen kontrolka najetych km...
Tedka sem objevil, ze ji lze i nastavovat na pocet km - ale musim to jeste otestovat, a pak vam to sem pisnu ;)

Kdyz zacala blikat, tak je to divny - bude tam asi nekde problem s dratama...
MisaKacenka

1500+

Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod Maja » 29 čer 2011, 14:28

No to je teda brutus, to by se teda Yamaha mela jit stydet!!! jestli me system odpocitava km od nejakeho resetu a pak hlasi jedovatou cervenou s obrazkem oleje (velmi podobnym jako je u ostatnich vozidel signalizace, ze to nemaze) , pouze to, ze mam zase o dany limitovany pocek Km vic - tak to jsou neskutecny hovada a v teto chvili jsem si opravil nazor na vyrobce Yamahu.
Krom toho si nemyslim, ze to blikani je problem s dratama - jednalo se o trvale naprosto pravidelne blikani i na volnobehu na hlavnim stojanu - to byla zase neceho signalizace, ale ceho nevim, italsky nebo anglicky neumim.

Zacinam si vsak myslet, ze mate pravdu, ze kontrolka nic jinyho nesdeluje, protoze kdyz jsem menil starej olej, tak jsem po vypusteni, motor na 2-3 sekundy nastartoval, aby se to lip vyplachlo a kontrolka byla pritom zhasnuta jako by tam olej byl.

Bez oleje je motor po smrti. (u starej motorky prakticky definitivne z duvodu ekonomickych) a na to jestli tam olej je nebo neni nemame kontrolku. Grrrrr - koupil jsem si veterana.
Nehodlam zabrednout do diskuzi, ze si ma uzivatel olej casto kontrolovat a jak casto muze k rychle necekane ztrate oleje dojit - protoze - u spalovaciho motoru to je proste nesystemove reseni a je to ostuda ze to tam nedali.

I to pitome lacine Kymco od soudruhu z tajvanu tam ma olejovej filtr a kontrolku na to, ze tam je olej !!!!!!
... to uz by nme "skoro" zajimalo podle ceho konstrukteri ten interval 3t km vypocetli - proc ne 4t, proc ne 2t. km ???? no asi se to nedozvim, ale dost me to zajima.
Maja

100+

Skútr / moto: Kymco GD

Příspěvekod krizik1 » 29 čer 2011, 14:55

Člověče nerozčiluj se , praskne Ti v hlavě cévka a budeš tahat nohu :mrgreen:
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod side » 29 čer 2011, 15:33

Neviem si predstaviť "Maju" kebyže má trebarz Hondu Deaville r.v.2001. Tá nemá ani palivomer (pozeráš len do nádrže)ani ukazovateľ teploty motora (len svietiaca kontrolka pri prehriatí). Inak nič v zlom. :D
side

50+

Skútr / moto: yamaha majesty 250 YP

Příspěvekod ffugas » 04 črc 2011, 17:39

zdarec, ozívaji se mě nějaký zvuky asi u magneta. Je to nepravidelný a docela dost slyšitelný. Nevíte někdo co to je?
Dík za rady
ffugas

50+

Skútr / moto: YAMAHA MAJESTY 250, HONDA CB600F HORNET
Tuning / úpravy: co je to tuning?

Příspěvekod MisaKacenka » 04 črc 2011, 18:36

Hm....nebude to od vyfuk? :P

Musis to krapitek specifikovat...klepani, bzuceni, susteni...? zvuku je hodne :)
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod ffugas » 05 črc 2011, 12:12

Ne, výfuk to není, to pozná každej tatar. Tohle je něco co jsem ještě neslyšel, ale na ložiska to nevypadá, to by učelo pořád a ne tak brutálně nepravidelně. Je to hodně moc velké hučení bez pravidelnýho intervalu ani délce jeho trvání. Někdy to je krátce, někdy dlouze za malou nebo krátkou chvíli.
ffugas

50+

Příspěvekod Winterwolf » 05 črc 2011, 12:47

co ventilator :?:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod MisaKacenka » 05 črc 2011, 13:30

To by neslysel u magneta...poslouchej to dyl, zjisti, jestli to dela jen pri volnobehu nebo i za jizdy - kdyz pridas nebo uberes... atd :) jinak, muze se zdat, ze to jde od rotoru/statoru, ale muze to jit z uplne jiny strany motoru...takze takhle neco vymyslet, to je jako vestit z logru ;)
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod ffugas » 06 črc 2011, 09:11

Taky jsem poprvé myslel na ventilátor, ale ten to fakt není. Právě že to poslouchám delší dobu, ale žádný pravidlo jsem v tom nenašel. Jediný co vím, tak když to dám na stojan a vytočím tak to nedělá, pouze když jedu. Napadlo mě jestli to není kolečko na startéru nebo volnoběžka, nevím jak tyhle součástky na skútru přesně pracují. Ale ten stator mě taky napaddnul, nevím jestli je tam kluzné ložisko nebo válečkové. Teď mě to tak napadlo, ten zvuk zní jako když se u škoda 120 pustil v zimě ventilátor, nevím jestli ten zvuk tady někdo znáte, to právě běhalo na kluzným ložisku a stačilo to rozebrat a namazat. Toť je otázka, co v tom motoru běhá na kluzným ložisku?
ffugas

50+

PředchozíDalší

Zpět na 150-250ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek