Yamaha Majesty 250 - Tipy, údržba, návod

Diskuze o skútrech větších objemů.

Re: Yamaha Majesty 250 - Tipy,udrzba,navod

Příspěvekod PavelTDM » 05 dub 2011, 14:38

SPECNAZ píše::shock: :shock: ,až nastane téma"co se lije do nádrže na benzín"tak se přidám. Jinak můj obdiv ke všem příspěvkovatelům.
Mája si musí dělat totální prču(můj osobní názor),protože na všechny odpovědi jaký olej do převodovky jste mu dali, tak stejně koupil automat. A otázky stále stále jen padají dál.
Taky neumím italsky, ale to není o Italštině.
Kdyby jen zlomek energie co dal do psaní na fooru, dal do přečtení tohoto foora, dozví se vše co potřebuje.Tohle tu prostě je!!
Je fakt, že mohu jen číst a nic nepsat a nepoštět se do Máji, to je pravda. :shock: :shock:

Nedá se jinak než s tebou souhlasit, Maja koupí automat. olej protože jinej neměli a někdo mu tam řekne ať ho tam dá že je to jedno. Další, v celejch Pardubidích se nedá sehnat jinej olej, takže koupí Mogul. 100X mu můžeš odpovídat a o si stále mele to svoje a ptá se na to samé. Ale pozor, je to strojař!!!!! :lol: :lol: :lol: Fakt je to dobré počtení. Takže piš dál, ať je co číst. :D
PavelTDM

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha Majesty 250 r.v.2000,Suzuki Volusia VL800

Příspěvekod Paja.oni » 05 dub 2011, 16:03

Nalej tam tu PP80.Hustotu neřeš,převodový oleje tohoto typu jsou holt hustší,té převodovce tím nublížíš tam jde jen o tu lázeň a o nic jiného.Do motoru když naleješ autovou 10w40 ta tim taky nic nepokazíš,kurňa ten motor netočí 12tis.,tak nevim co řešíš.Zdejší spolupisatelé a spolubojovníci s italskými,motorovými a jinými problémy mají samozřejmě pravdu,na všechny otázky ti odpoví manuál.Samozřejmě po tobě nikdo nechce zázraky.. :D
ALEA JACTA EST
Paja.oni

100+

Skútr / moto: Kawasaki ZZR 1100,JONWAY Explorer 125
Tuning / úpravy: NIC to STAČIT

Příspěvekod Maja » 05 dub 2011, 16:13

to PavelTDM
No nevim z čeho máš takovou srandu, věk není žádná zásluha, až budeš 27 let ze školy, tak dej vědět, prostě mě tech. záležitosti už moc neříkaj, tak to je a vůbec se nestydím.
Každej umíme něco jinýho. Všeumělové tu byli za sicíku (protože Stadiona uměl spravit i tesař) a nebo v chalupářích. Dnes už nejsou. Nebejt toho, že mě zmr.... v Hondě vyměnili motor tak tady nic neřeším a Majesty by už dávno měla péči v Yamaha servisu. Jenže jsme česku. A tady z toho maj někteří už leda prču a to jsem za pomoc nabízel i zaplatit, takže na to kašlu a asi to zkusím risknout opět v nějakým servisem.
Na http://www.oleje.cz píšou, že míchat se oleje můžou - tak jak to teda je? Má s olejokoktejlem někdo špatný zkušenosti?
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 10:06, celkově upraveno 1
Maja

100+

Skútr / moto: Kymco GD

Příspěvekod PavelTDM » 05 dub 2011, 16:25

Kdyby jsi uměl pořádně číst v mém profilu, tak jsi zjistil že mi je 47 roků, takže ti dávám vědět, že jsem ze školy déle než ty. A mimochodem jsem taky strojař. Myslím, že zrovna já jsem ti nikdy blbě neradil. Takže ze chlape hoď do klidu! Klidně bych ti u tebe doma s tím píchnul, ale je to přece jenom ode mne do těch Pardubek cca 100km.
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 10:05, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku
PavelTDM

25+

Příspěvekod Maja » 05 dub 2011, 16:33

Přeci důvod proč míchat může být i jinej a opodstatněnej - ne jenom to, že jsem se při nákupu přehmát. Jednolitrová balení v cenách od 200-400 kč.
Tak máte 0.8l na příště, jenže už ten samej za dva roky nemusí být v prodeji. Tak pak je vollba - buď to smíchat a nebo vždy 0,8l vyhodit. O nekupování stačenejch se tu už psalo.

to PavelTDM ... (žádný profily jsem nikoho nečet), ale jinak je to fajn - to mi jistě dáš za pravdu a záleží taky co děláš a čemu se věnuješ, já 2 desítky let tluču do klávesnice a stalo se ze mě časem technické kopito.
Klidně můžu přijet já, ale každej nemá čas a zázemí to jaksi uznávám.

Prostě olej koupím ten pp90 a do motoru seženu novej Motul přes intrnet (pár dní nebo km tam ta míchaná Mogulácká směs ničemu snad neublíží) , aspoň si to procvičím a s varcem popřemejšlím o víkendu,
jestli mi to nepůjde tak to zase zakrytuju a objednám do servisu. Blbé je, že tyhle motory se vyskytujou i v jinejch strojích a tak se servisům může z toho cokoli hodit, vědět o solidním servisu - jenže to právě nevím.
Maja

100+

Příspěvekod PavelTDM » 05 dub 2011, 16:47

Když tedy píšou, že ty oleje míchat lze, tak je tedy smíchej. Já bych si ale do své motorky dal to, co tam má být. Tak jsem dělal vždy a do velkejch motorek které jsem mněl nebo ještě mám, jsem dával vždy raději něco lepšího. A jak říkám vždy jsem se držel manuálu. Toto je ale pouze můj názor, tak doufám, že jsem tě zase moc nenaštval.

Maja:
Hele ten Motul fakt někde v tvém okolí nemají, já si to nějak nedovedu představit. Já mám 100metrů baráku jednoho prodejce čínskejch skůtrů a ten ho má a to jsme vesnice o 400 obyvatelích a v okolí byh našel ještě tak 5 firem kde ho taky mají. Tak se raději ještě pořádně u vás podívej. Jo, u benzinek ho u nás taky ale neseženu.
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 říj 2013, 16:50, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posl. příspěvku
PavelTDM

25+

Příspěvekod Paja.oni » 05 dub 2011, 17:50

Já nechápu proč pořád Motul.Co je na něm tak výjmečného.A to tam nemáte prodejnu na náhradní díly na auta tam je taky maj.Dokonce jsem jednou skočil i do feroda(dnes brzdy.cz)a tam taky,ale jak říkám Repsol.
ALEA JACTA EST
Paja.oni

100+

Příspěvekod Maja » 05 dub 2011, 18:33

Dneska jsem ještě objevil Agip 2000, ale je ku*evsky drahej. 700,- Kč to teda je docela síla.
Maja

100+

Příspěvekod PavelTDM » 05 dub 2011, 19:14

Paja.oni píše:Já nechápu proč pořád Motul.Co je na něm tak výjmečného.A to tam nemáte prodejnu na náhradní díly na auta tam je taky maj.Dokonce jsem jednou skočil i do feroda(dnes brzdy.cz)a tam taky,ale jak říkám Repsol.

Maja se ptal na ten Motul, tak jsem mu jen odpověděl, taky jsem mu ale psal, že tam podle manuálu může dát i normální motor. olej příslušné kvalifikace.
Tak a tímto končím v téde debatě, protože to fakt nemá cenu.
pro Maju: další info, pokud budeš chtít, je přes SZ
PavelTDM

25+

Příspěvekod SPECNAZ » 05 dub 2011, 19:32

hustý, fakt hustý. :mrgreen: . Fakt jo.

Dyť jo,vůbec není pod úroveň reagovat,je tu spousta perfektních rad a tipů od kluků, jenže jaksi na něco narážej a na úrodnou půdu prostě se nedostanou.
Škoda no.Neprůstřelný. Ještě Maja nenapsal: "jo parada, díky za tip, jdu do toho, uďelám to taky tak" atd. Vždycky je to jen "nojo jenže když, a co kdyby, takhle nebo takhle??" Je to škoda, myslím si že Majovi nelze poradit. Osobně nic proti němu nemám. Pohoda :oops: Klucí tu maj skůtry nějakej ten rok, spousta zkušeností, jenže na 100 odpovědí vždy 101 otázek které naprosto smažou 100 odpovědí.
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 říj 2013, 16:51, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
SPECNAZ

50+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 250/ Honda CRF 450,CRF 250

Příspěvekod Winterwolf » 05 dub 2011, 20:49

Panove mam 2 jednoduche otazky na Vas jako majitele :

ma Majesty r.v. 2000+ spinac na vystrazne blikny :?: a jsou vsechny karburatorove nebo delali i strikacky :?:

Mozna jich casem bude vic :oops:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod Paja.oni » 05 dub 2011, 22:21

Tak spínač varovek určitě nemá (měl jsem 01)u posledních od 08-11 si nejsem jist,ale výrobce se o tom nezmiňuje.Ostatně varovky na normálních rotorkách nejsou standartní výbavou.Co se týče 250ky tak mám pocit(tj.nejsem si jist),že pouze karbec.
ALEA JACTA EST
Paja.oni

100+

Příspěvekod MisaKacenka » 05 dub 2011, 22:59

Motor yamaha 250ccm...se delal jen v karbeci...
Dneska to je napr u i X-maxu, kterej uz je strikacka..
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod Maja » 05 dub 2011, 23:15

TO SPECNAZ
ale to je blbost, že sem se nikam nedostal dál, tet už vim že se to michat da, jsou tu i názory, že někdo by to nedělal, ale ja jsem se ptal predevším na to jestli vadi míchat 5w40 s 10w40, protože pak to bude mít vlastně jinou klasifikaci - nějakej ten průměr, to jaksi nevim. A protože názor, který tady taky padnul, že nejlépe tam dát co tam patří má určitě rozumnou logiku, tak sháním jinej. Avšak obědnávat to na internetu mě přijde pitomé kvůli 150kč poštovnému a u benzinek a v některých obchodech jsem tady doporučovaný prostě nesehnal. Tak budu zatím jezdit na ten Mogul a v nějakej né příliš vzdálenej době to vyměním, někde seženu Rapsol nebo ten Motul.
Za všechny názory dík.

8 let staré Kymco 125 G.D varovky má - divné, že u značek se to nedělá - dost mě to překvapilo, ono je toho víc, zásuvka 12V pod sedlem, osvětlení podsedadlového prostoru, otáčkoměr, samosklopný bočák, zvuková signalizace směrovek, usb zásuvka.
Majesty má, ale zase jiné přednosti - co však konstruktéři Majesty vyloženě podle mě "podělali" jsou boční plasty pod sedlem. Kdo už vezl vzadu postavu menšího vzrůstu určitě ví - ne každý má nohy do ()
Maja

100+

Příspěvekod SPECNAZ » 06 dub 2011, 06:02

To poštovný beru, taky mě štve, tak objednej 4 litry nebo 5l a někde už budeš s poštovným na nule. Máš aspoň olej na 3 výměny + dolejvání. Pro některý ani ne rok provozu.
SPECNAZ

50+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 250/ Honda CRF 450,CRF 250

PředchozíDalší

Zpět na 150-250ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek