od Daelimek » 04 črc 2008, 12:47
No já osobně si prošel jak ojetými italy tak i novými číňany. Můj první Malaguti - děs. Omlazený o 4 roky!! Jezdil asi půl roku a pak se vysypal kompletně variátor. Nešla tedy požadovat ani 6 měsíční záruka na skryté vady. Poté jsem se v servise dozvěděl, že můj skútřík měl přidělávaná druhá řidítka, takže jezdil v Itálii v autoškole. No koupil jsem ho za 16tis a s opravami jsem byl tehdy skoro na 22tis. nehledě na zadní gumu, tehdy atyp 14" kolo a blbá pneu stála 2500,- a to byla prosím nějaká neznačková.Skútr jsem tedy prodal. No poté jsem zakoupil za 25tis Čínu, což byl děs číslo dvě. Takhle kvalita ucházející a spolehlivost celkem taky, jediné co bylo oproti Malagutimu byl šílený výkon u mé Yuki! Malaguti byla sedmdesátka a výkon měla skoro 5 koní. Ten šmejd čínskej měl ovšem pouze 1,5kW a do většího kopce to se mnou (tehdy já 60kg) jelo 30km/h. Po dvou zmoknutích mě začal reznout výfuk, takže jsem to okamžitě prodal s domněním, že se mi to ještě tu sezonu rozpadne pod zadkem. Pak byla přestávka a po ní jsem zjistil, že již nechci padesátku ani vidět, nyní mám 125ccm ale koukám po "dvěapůlce" Jinak SYM je dobrá značka, toho bych se rozhodně nebál.
RESUME: co se týká značkových ojetin či nových skútrů, tam nezastávám ani jedno, dle mě pokud chce někdo kvalitní skútr, je lepší ho koupit zde v čechách a aspon s roční zárukou jako já nynějšího XORA, dle mě si člověk musí uvědomit kolik má peněz, jaké má řidičské opravnění a jak rychle chce jezdit. Osobně bych si třeba nikdy nekoupil natuněný NRG co jezdí stovkou a žere 6 litrů a stojí 30tis. nehledě na jízdní vlastnosti, kdy padina není na velký rychlosti ani stavěná, samozřejmě čína je stavěná tak na 40km/h a je ráda..osobně bych asi každého odradil od čín typu Solana,Speedy,Jincheng,Biaginni,atd..prostě ty malé skútry na těch 10" kolách vhodné tak pro 15 letou slečnu..myslím si, že pokud bych viděl značkových skútra, který by měl jistou minulost a nebyl by nějak domlácený a zchlastaný,tak do něj jdu. Při výběru mého nynjěších (již 4. skútra) jsem mimo jiné viděl na motoinzerci i Runnera po nějakým mladým klukovi,protože měl téměř všechno v tuningové úpravě,a všude nálepky HEBO, ale co se mi líbilo bylo to,že byl v moc pěkným stavu, blízko ode mě, a za dobrou cenu. Bohužel se mi ani po několika telefonátech kluk neozval, prostě mi to nebral,jinak bych do něj šel..jinak sorry za OT