SYM 250 GTS - podle testů je docela OK

Diskuze o skútrech větších objemů.

Příspěvekod Rady » 24 črc 2008, 15:24

Kdo se nespali, neveri ze to pali, ze :D
Jinak jak rikam, za stejnou cenu koupis i noveho "znackoveho" skutra. Jinak znackou se stava kazda znacka, ktera trvale vyrabi kvalitni vyrobky, ma dostupny servis a nahradni dily. Jezdim na srazy i s mezinarodni ucasti a zatim jsem zadny skutr pod znackou SYM nevidel a ani nepotkal. Coz je mi nejak divne.
Uvedom si, ze za nejaky cas si budes chtit poridit skutr jiny, treba vykonejsi. Myslis ze se ti tento skutr podari dobre prodat?. Ja myslim ze ne.
Doufam ze az si ho koupis, tak se nejakeho srazu i zucastnis a nebudes mezi temi co rikaji ze je to dobry skutr, ale na srazy je pomaly. Rad bych tento skutr videl i na vlastni oci.

Obrázek
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Reputace: 0
Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod KYBLOS » 25 črc 2008, 06:33

Daelimek:
Tak např. u mě to uvedu na pravou míru. Nikomu nevnucuju, aby si pořídil Derbi, Hondu, Gileru, Aprilii, Yamahu, Suzuki atd... To co dělám není vnucování, ale snaha, aby se lidi vyhnuly chybě. Sua: Prosím neber to špatně, ty třeba chybu neděláš, já opravdu tu značku neznám a tak nemůžu o ní mluvit špatně. Já jenom vycházím z toho co sem kdy slyšel i od majitelů scootů jako je Kentoya, Yuki, Jinlung apod. Takže to o co se snažím je lidem doporučit, aby si čínské scooty nekupovali a můžu říct, že než sem si koupil svůj první skútr, jakákoliv rada od jiných scootrařů vč. téhle by mi hodně pomohla při výběru scoota. Sám sem snad 1 rok prohlížel internet a zjišťoval jak scooty jedou, rychlosti, výkony, jejich spolehlivost a na tu sem se i ptal v motoservisech, ale také zajištění servisů po ČR atd..., než sem si scoota koupil. Neprohloupil sem, když sem na rady jiných majitelů dal, takže mi to opravdu při výběru hodně pomohlo a nelitoval sem toho, že sem to ten cca 1 rok oddaloval a zjišťoval. Prostě sem byl rád v tu chvíli, že takový lidi jako jsem nyní já, Kiwi a další řekli svůj názor na určitou značku, nebo navrhli jinou apod. Každá rada dobrá. :rolleyes:
Naposledy upravil KYBLOS dne 22 bře 2013, 22:10, celkově upraveno 1
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod sua » 25 črc 2008, 06:55

Ja to beru v poho, ale proc tu mluvice furt o cinach? Kdyby si to tu kazdy precetl, tak jednak se tu vsechno uz probralo a jednak ja zadnou cinu rozhodne nechci. Chci rozumnej kompromis mezi kvalitou a cenou... A chci novy. A tohle podle mych naroku splnuje nejlip moje predstavy. Kymco tu taky pred deseti lety neznal nikdo a dnes neznam nikoho, kdo by na to nadaval. A rekl bych ze je to to same, jen ten sym dela ty motorky trochu dyl... Jen je u nas neprodaval. Ale znaji ho v nemecku, francii, italii, recku a ja nevim kde jeste, procital jsem fora a nikde nikdo nepsal ze to je cinskej smejd. Naopak... At si rika kdo chce co chce, za tyhle prachy proste nic podobneho neni. Mozna nejaka ulezenka z kopriv. Jediny co se tomu blizi je piaggio x7, ale to se mi moc nezamlouva. Jinak je vsechno min o 10 15 tis drazsi. Samo ze yuki se necha sehnat za 70 a neco co vypada stejne jak ta yuki tak i za necelych 60. Ale to je presne to co nechci a scim si to tu kazdy plete! Muj nazor... Ja na tom jezdil, prohlizel, studoval, porovnaval a verte, ze to je minimalne na urovni italu, vcetne jizdnich vlastnosti, vykonu, zpracovani i pohodli. Sevis nevim, ale to tu nevi nikdo a proste se musi vyzkouset. A ne byt chytrej a kricet ze to bude stat z prd, kup to co ja...
sua

25+

Skútr / moto: Gilera Runner FX 125

Příspěvekod KYBLOS » 25 črc 2008, 06:59

sua: Jasný, už do toho mluvit nebudu :) Jak říkám, o týhle firmě vím prdlajs :D
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod Kiwi » 25 črc 2008, 07:10

no ona ta uloženka z kopřiv (pokud myslíš toho novýho Foresighta r.v.2006) bude pravděpodobně jezdit bez problémů i v roce 2020.....to mám asi i já uloženku z kopřiv..můj scoot jsem kupoval březen,ale byl vyroben v r. 2006 a problém v tom teda nevidím. No možná budeš kupovat každej rok novej model...
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Příspěvekod sua » 25 črc 2008, 07:16

Jasne! Jestli je neco novy, tak je to novy a ne dva roky stary a jen nejety... Ale to nema cenu. Proste mate pravdu, vas nazor je nejlepsi na svete a mrzi ze jsem si vubec dovolil uvazovat o necem jinem, nez rikate.
sua

25+

Příspěvekod Kiwi » 25 črc 2008, 07:28

nevím co vyšiluješ. jen jsem reagoval na tvý rejpání do uloženek z kopřiv. asi jednu taky mám,když ji vyrobili 2006 a prodali na jaře 2007. podle mě je to teda normální :thinking: už někde zpátky jsem ti psal,že ti to necpu
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 črc 2013, 15:33, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku

Kiwi

1500+

Příspěvekod Daelimek » 25 črc 2008, 09:18

No oni ty SYMy jsou opravdu kvalitní, je to z produkce Hynduai a jsou to Taiwanci, osobně bych hnedka nekritizoval něco, co jsem min. neviděl na vlastní oči, popř. neprojel jsem to...

to sua: lidé zde berou číny stále jako ty jedny z prvních, tedy Speedy,Zoom,atd. V té době jim mohlo být jasné, že chlap, co váží 90 kilo jednak na tom bude vypadat směšně a jednak to pod nim bude praskat. Za to skútr prostě nějak moc nemůže..no a jelikož hodně lidí na těchto skútrech začínalo, vryl se jim do hlavy názor, že všechny neznačkové skútry jsou k ničemu...ono od té doby ale uplynulo hodně času, a nyní jsou na tom servisní střediska opravu jinak - lépe. Osobně jsem z první ruky dostal nové směrnice na vyřizování reklamací, konkrétně u značky Yuki a osobně bych opravdu strach neměl, jenže zde to málokomu vysvětlíš...
Kdo jen plácá a nezajímá se dále o rozvoj čínských motocyklů, může těžko něco vedět..
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod jel.en » 25 črc 2008, 09:28

to sua: Já bych to koupil.Nevidim na tom nic špatneho.Yamaha, Honda, Kentoya ani Yuki to nejni.Nikdo to tu nezná tak to může jen mile překvapit. ;) Rozhodně bych si ale nejdřív zjistil jak je to u nás s dílama a servisem. B)
Občas a tady v ČR prostě značka neznačka degraduje výrobek ať je jakejkoliv.
(apropó ten můj pekáč se prodává v Německu, Itálii, Anglii a já nevim kde ještě - kdyby to tu neprodávala ta fa z Odolené Vody tak by o tom lidi taky mluvily trochu jinak...TIM HO NECHCI NIJAK HÁJIT!!! vim co mám)
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod Kiwi » 25 črc 2008, 18:19

sua a netrucuj :) kdy pro to jdeš?

Kiwi

1500+

Příspěvekod sua » 25 črc 2008, 19:38

Člověk si tu chce zjistit neco o tom skutru, popripade sam se podelit co zjistil, ale misto toho tu jen slysi: To neznam, to je smejd, protoze si to myslim! Tak me to uz nebavi. Az budu chtit slyset chvalozpevy na nejakou znacku, vlezu k ni do vlakna a budu si to cist. Jen tak mimochodem, nebudu ted konkretni, ale obecne s tim servisem, dodacima lhutama a hlavne cenama nahr dilu u znacek nebo jak si tem svym strojum rikate, se taky ve svych vlaknech (tech stroju teda :rolleyes:) zrovna nepredhani se spokojenosti.... Mluvim obecne a neplati to pro vsechny stejne. Ale reci typu ze na neco seka 14 dni nebo ze vymena oleje je za 4 tis atd... Neber me za slovo, procetl jsem toho moc a nepamatuju si co u ceho bylo, ale jen chci rict, ze kdyz uz tu nemuze nekdo hanit ten stroj, pac ho nezna, tak to zkousi pres servis atd.. Je mi to jedno. Jen chci rict ze neni vsude vsechno perfektni ani u tech ''znacek''.

To Kiwi: mel jsem si pro to jet dneska, jenze nenadala financni vydaj zapricinila, ze to musim jeste nejaky cas odlozit. Takze az prodam svy VFR, tak to privezu. Byl jsem se vcera jeste jednou svezt, prosmejdil jsem fakt jak to jen slo, zjistoval co se dalo, dokonce mi ukazal dilnu, kde mel veci skladem (ale stejne jsem prd poznal na co to je, pac to je jen cislovany), jinak cena servisu je 400 na hodinu plus dily, tzn bezny servis do dvou tisic, max tri rikal, kdyz je neco zapeklitejsiho... Orig remen 800, desky kolem 300, atd... Na objednani pak kapoty a tak... Tesil jsem se jak malej. Dokonce jsem zacal uvazovat ze se podivam po necem jinym, ale jak jsem tak procital ta fora, tak me proste nic nepresvedcilo. Samo, ze by se mi libilo treba majesty nebo forza, ale to je nekde jinde a tolik za to dat nechci. A vcera jsem jezdil dobrou pul hodinu a fakt si myslim, ze mi to vyhovuje presne jak chci. Takze ja mam zatim jasno. Navic kdyz jsem tam prisel, ze to musim odlozit, tak zkousel na me 5% slevu a ze by jeste mozna kdesi cosi, takze prostor tam je. Bohuzel jsem vytek, tak musim chvili pockat.
sua

25+

Příspěvekod Daelimek » 25 črc 2008, 20:02

pokud bude sleva, tak to je fajn..i kdyby to bylo jen 5tis. Jinak mojí podporu máš, GTS jsem viděl, sice jsem se nesvezl, ale zpracováním se mi moc líbil..hlavně to sedlo a podsedlový prostor na mě zapůsobili..
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod mirsil » 26 črc 2008, 07:21

60-ti procentní podíl čínských motorek na českém trhu je fakt, který se dá těžko přehlédnout.
http://ekonomika.idnes.cz/cinske-motork ... nomika_abr
Profil motorkari.cz / Montážní návody / Rajče / Youtube / 739 226 818 WhatsApp Mirek
mirsil

1500+

Reputace: 222
Skútr / moto: SB 650 K9 exe. Do 11/2011 Malaguti Madison 150
Tuning / úpravy: V profilu motorkari.cz

Příspěvekod sua » 26 črc 2008, 07:53

Tak to tak vypada, ze majitele cinanu si v klidu a stale jezdi a nemaji cas tu sve stroje diskutovat.... A mensina skutronaroda se tu pre, jestli je lepsi cekat na nahradni dily z japonska nebo z italie ci dokonce z taiwanu B)
sua

25+

Příspěvekod Kiwi » 26 črc 2008, 09:01

mirsil, to je trochu z cesty...to neznamená, že jsou kvalitní a spolehlivý. češi jsou paka, co slyší jen na cenu a nechaj se oblbnout reklamou. to snad vidíš všude kolem sebe...a jinak je jistý, že na světě jezdí počtem víc čínskejch šrotů, jeď se podívat do číny,indie,sýrie atd. je jich jak much, to ale neznamená, že jsou kvalitnější.

sua: nesrovnávej lidi, co si koupili itala či japonce v dobrým stavu a ne šrot z roku 98 kdovíodkud. já měl scoota v servisu nejdýl 2 dny a to bylo jednou. takže to co jsi napsal je fakt blábol. ty už seš prostě na značkový scooty vysazenej, někdo si prostě radši za kvalitu připlatí, tak nevím proč tě to irituje

Kiwi

1500+

PředchozíDalší

Zpět na 150-250ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek