SYM 250 GTS - podle testů je docela OK

Diskuze o skútrech větších objemů.

Příspěvekod sua » 14 črc 2008, 16:23

Bohuzel jsem v posteli s nejakou chripkou, jinak jsem mel dnes jet do praglu na predvadeci jizdu. Uvidim jak mi bude zitra, kdyztak bych tam jel. Na ty videa jsem samo uz koukal. Ja si ani nemyslim, ze to bude nejaky lenoch. Alespon podle parametru. Udavaji pres 23 koni a to jen tak nejaka dvepade nema. A co jsem se docetl, tak maximalka dle tacho je nekde kolem 140 km/h. Coz by mohlo odpovidat 125 udavanym. Na netu najdes docela dost info a zkusennosti, ale vetsinou se jedna o model bez strikacky, ta se dela az od letosniho modelu. Uvidim jak mi bude, rad bych tam co nejdrive vyrazil a presvedcil se.
sua

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Gilera Runner FX 125

Příspěvekod Daelimek » 14 črc 2008, 16:42

Tak jsem dneska byl v prodejně, kde je nově zastoupení značky SYM a dozvěděl jsem, že značka vychází z automobilky Hyundai, prý je to nějaká odnož..jinak skútry jsou velmi kvalitní a cenově velmi přívětivé..mému otcovi se GTS zalíbilo natolik, že přemýšlí o objednání..jen nevím, jak ho narvem do sklepa, kde je můj XOR :-(
Jen aby to nedopadlo tak, že XOR půjde do světa a já si dodělám papíry na A (omezené)..uvidíme..každopádně mě značka SYM velmi oslovila..

Jinak mám před sebou nějaké parametry:
výkon - 17,5kW čili 24 koní / 8000
kr. moment - 22,7 / 5500
vodník, 12l nádrž, veliký podsedlový prostor, velmi pohodlné sedlo, příplatková výbava (větší plexi, vyhřívaný hefty,..)
váha - 178kg

EDIT: cena je 99.000,- ..jen mě příjde k smíchu to, že se jako jediní z mála měst můžeme pyšnit výborným zastoupením skoro všech motoznaček :cyclops:
Naposledy upravil Daelimek dne 14 črc 2008, 16:45, celkově upraveno 1
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod Kiwi » 14 črc 2008, 16:54

Daelimek:ale jinak tam u vás zdechl pes :p máme tam domek na kraji. jezdíme si tam občas odpočinout,do čajovny a na pivko do Kočičince nebo jak se to jmenuje :cyclops:
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Příspěvekod Daelimek » 14 črc 2008, 17:00

Jo Kočičina to je :D :D Tak to nevím, že to tu znáš..jako pes tu chcípl, ale zase lepší jak na vesnici, zde seženu vše co potřebuji..jen práci ne :D :D :D
Daelimek

500+

Příspěvekod jirka04 » 14 črc 2008, 19:19

A kdeže to bydlíš?Asi jsem to zaspal.Každopádně by se hodily nějaký poznatky po jízdě.Teď mě napadá-Havrda tyhle draky inzeruje na prodej taky,na stránkách je má.Asi se k němu vypravím na výzvědy.J :o :o :)
jirka04

500+

Reputace: 1

Příspěvekod Kiwi » 14 črc 2008, 22:46

taková vesnička za Brnem........................................................Třebíč se to myslím jmenuje :D zdravíme MP ;)

Kiwi

1500+

Příspěvekod Daelimek » 14 črc 2008, 23:32

Já ti dám vesničku !! :cyclops:
Daelimek

500+

Příspěvekod sua » 17 črc 2008, 15:15

Tak jsem se dnes byl v te praze podivat na tohoto skutra a muzu rict prvni dojmy. Jelikoz nemam zadne zkusennosti se skutry, pouze jsem se svezl na par padesatkach z ciny, tak jsem vykonem motoru, zrychlenim i jizdnimy vlastnostmy ohromen. Start z nuly na osmedast je otazkou okamziku, pak je to jiz vlaznejsi, ale i tak do tech 120 se vetsina aut nechyta. Zkusil jsem i na magistrale maximalku a dostal jsem se na tachometrovych 140, coz mi bohate staci. Mam 180 cm a ochrana pred vetrem mi prisla slusna, jel jsem jen v triku a muzu rict, ze po tele jsem nikde zadny napor necitil, pouze mirne na hlavu a to jen naz 120 km/h. Jsem zvykly na mou VFR, tak mi perovani prijde docela mekke, ale ne prehnane, ani pres nejvetsi diry nebo zpomalovaci pasy to neslo na doraz. A to mam obleceny skoro 120 kg. Rizeni je pro me az dost zive, zataci to uplne nadherne, myslim ze na klickovani po meste, i pres relativne velke rozmery, to je plne vyhovujici. Brzdi to ma taky slusne, i kdyz tady jsem zvykly na vetsi jedovky, rozhodne to ale nebrzdi spatne. Taky, i kdyz jsem se snazil, tak se mi pri beznem provozu po praze nepovedlo skrtnout variatorem nebo stojanem, takze svetlost to ma taky slusnou. To kamos co ma nejakou padinu keeway, tak skrta kazdou chvili. Libilo se mi precizni ovladani brzd, plynu a vubec vsech ovladacu, kdy packy nemaji vuli, prepinace presne informuji, ze preply a plyn ma kratky chod bez vuli a prijemnym odporem. To se mi treba u kymca zdalo horsi, hlavne ty vule v packach a nejasna odezva v pacce pri brzdeni. A posez, to je jedna basen. Zvykly se supersporta to je slasl pro me pozadi, rozmazlene z francouzkych aut. Prodejce Meteorsport s.r.o., Na strži 35, Praha 4, byl velmi ochotny a sdilny, bez problemu skutra pujcil k projizdce, nechal me jezdit jak dlouho jsem chtel a nevyzadoval zadne zvlastni zastavy. Ochotne odpovidal na me dotazy a jelikoz dany typ sam pouziva, tak daval vlastni zkusennosti. Podle nej se spotreba pohybuje mezi 3 - 3,5 litry, cou mi prijde dost dobre. Libily se mi vselijake vychytavky co to ma, jako jsou mlhovky, osvetleni zavazadloveho prostoru, kam se vejde ma Nolan N102 (vyklapecka), i kdyz s fousama, na delku a na sirku je tam ale prostoru na nakup na vikend. Dale jsou fajn dalsi odkladaci prostory vpredu pod kapotazi jsou dve schranky, jedna tak na mobil a cigara, druha je uz pekna, rekl bych ze svacina vcetne litrovky s pitim se do ni vejdou v pohode. Dalsi prostor je dole mezi nohama, ktera je sice dost melka, ale necha se tam odlozit treba piti ci nejake drobnosti. U techto schranek se mi ale nelibi dosti subtilni system uzavirani a nedaval bych mu velkou zivotnost.. Ale je to jen kousek plastu, ktery nebude problem vymenit. Je fajn, ze to ma tajny vypinac, i kdyz tovarne montovany, ale uz te to pripraveny a neni problem si ho kamkoliv premistit. Dalsi, pro me dost zavazna vec vec, ktera se mi moc nelibi je, ze to ma servisni interval 3000 km. Je to normalni? Doufal jsem v 6000 jeko to maji normalni motocykly... I kdyz se vlastne meni jen oleje, ale kvuli zaruce to clovek musi absolvovat. Pocitam tak s 10tis rocne, ta to je 3 - 4 krat na prohlidku... To mi prijde celkem dost. Cena servisni hodiny je cca 450 kc, takze na muj vkus docela slusny naklady.. Prodejce mi tedy rikal, ze na nejaky kilometr vzhledem k zaruce nekoukaji a ze i tech 5000 km od prohlidky do prohlidky uznaji, protoze pri dnesni kvalite oleju se nemuze tomu motoru nic stat, ale vyrobce predepisuje pouze ty tri tisice.. Jak to maji jine znacky? Ja vim, jde o to to pretrpet behem zaruky a pak si oleje clovek vymeni sam, ale stejne mi to prijde nejak malo. Ted budu behem vikendu premyslet a v pondeli se rozhodnu. Zatim jsem ze skutru jako takoveho docela nadseny, cekal jsem to horsi i pres stohy prectenych recenzi a diskuzi. Jen ten servis. Jinak nahradni dily bezne pouzivane, jako jsou kotouce, desky, packy, remeny, valecky atd., to maji skladem. Pri nejake ne bezne oprave se objednavaji primo v thawanu a tak to chvili trva. Pry ale jeste nemeli v oprave skutr dyl, jak 14 dni. Takze tot me dojmy... Skoda ze tu neni zadny majitel, aby rekl neco vic po dlouhodobejsim uzivani... Nekdo bude muset zacit.. Zatim zdar!

Jeste par fotek.. i kdyz u me vyhrava ta modra.... sym gts 250i
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
sua

25+

Příspěvekod Daelimek » 17 črc 2008, 15:50

Bože to je nádhera..hnedka tvoje zkušenosti s fotkama vytisknu a předám otcovi..má totiž na GTS zálusk..je to opravdu krasavec !!
Díky za krásný předběžný "testík"
Daelimek

500+

Příspěvekod sua » 17 črc 2008, 16:29

To jsou spise takovy prvni dojmy. Hlavne ber to tak, ze s necim podobnym nemam zadne zkusennosti, takze jsem byl vlastne takovej scooterpanic:-) Ale jezdil jsem na velkych masinach a tak porovnavam s nima. Ma to treba trinactky kola a leckde jsem cetl, ze to neni zrovna to nejlepsi. Na skutru se sestnactkama jsem nejel, ale oproti masine na sedmnactkach se to chova na nerovnostech lip. Zkousel jsem i jizdu po kostkach a fakt v pohode.. Za sucha teda! Samo ze velke jamy objizdim, neni to kroska, taky vim ze masiny maj jinou geometriji atd.. Ale podle me je to pohodli a ovladatelnost fakt hodne dobra. A jak se tomu chce zatacet...! To je parada oproti velky motorce. Taky jsem cetl ze je blby vyhled do zadu. Podle meho je plne dostacujici, jen si je treba zvyknout, ze jsou ty zrcatka docela daleko a tak to vypada vsechno jakoby dal nebo mensi.. Jde ale o zvyk. Ony ty zrcatka jsou relativne dost vysoko, takze koukate do zadu kolem ramen a je videt fakt slusne. Zas to porovnavam s masinou. A to me vfr ma na motorku jeste super zrcatka! Co jsem mel ninju, tak jsem videl krasne sam sebe, ale jinak nic! Navic myslim ze jako doplnek se prodavaji jeste nastavce na tyto zrcaka, co se nechaji namontovat nahoru na ne a samostetne serizovat, no a pak uz opravdu nemuze mit vyhled do zadu chybu. Rikam, ke skutru jako takovem mam jedinou vyhradu, a to ty zamky tev schranek v kapotazi. Jinak mi to vyhovuje maximalne moc. Spis bych rad neco jeste zjistil o servisu, nejake zkusennosti. Jenze tady u nas ta znacka funguje ofiko od zacatku roku, takze toho zatim moc nebude. Doufam, ze se chyti, prodaji nejaky ty kusy a pak uz to bude lepsi. Prodejce mi povidal, ze jsou primo importery techto skutru a ze jejich prodej a servis je stezejni naplni jejich firmy, ze se na to zameruji a chteli by se chytit jako treba Kymco. A je fakt, ze v te prodejne meli od kazdeho modelu minimalne jeden kus, spoustu brozurek, ochotny byli, takze doufam ze to berou vazne a ze se jim to povede. A pokud se u techto skutru prokaze i spolehlivost, v coz pevne verim po procteni zahranicnich diskuzi, tak tu mame dalsi slusnou alternativu k italum a japoncum. Jine skutry neznam, nejezdil jsem na nich, takze nevim kde jsou japonci a italove ve stejne kategorii, ale pro me potreby a po mych ocekavanich je toto fakt plne dostacujici, rekl bych az prekvapive. A za ty penize... Porad minimalne o ctvrtinu az tretinu levnejsi nez konkurence. A to je dost.
sua

25+

Příspěvekod Daelimek » 17 črc 2008, 17:30

Ano u nás je také MeteorSport a prodejci mi také říkali, že jsou výhradní importéři..celou prodejnu měli plnou všech modelů od SYM což mě přišlo milé..Takže osobně vidím v této značce budoucnost..no uvidíme..jediné co vím je to, že je to myslím nejsilnější čtvrtlitr na trhu..300ccm od Yamahy - Versity mají kolem 15kW..tohle má téměř 18kW..
PS: ty mlhovky nemají chybu..
Daelimek

500+

Příspěvekod jirka04 » 17 črc 2008, 18:27

Ahoj,to čučím,co se děje.Já zkusím omrknout situaci u Havrdy,jestli ho má na krámě,docela bych se svezl,nebo se mu aspoň podíval z očí do světel.Ty 3000 na olej jsou normální,u Madisona je to to samý.Nemá filtr,jen sítko,tak proto tenhle interval.Tady to bude asi podobný.Jinak je to fakt hezkej scoot.Kdyby byl ve tmavě červený....???J ;) :D :D
jirka04

500+

Reputace: 1

Příspěvekod Kiwi » 17 črc 2008, 19:33

Tak ať ti slouží. uvidíš po najetí 20tis. jestli to bude ok, jsem zvědavej i na zkušenosti se servisem atd. Cena byla jaká? (nemyslím,že o třetinu oproti značce). Jinak k těm kolům, šestnáctky sice líp polykaj nerovnosti,ale zase se hůř lámou mezi auta, ale u té 250 je to možná jedno, protože už je na nějaký divočení těžká. Designově mě neoslovuje, zpracování nevypadá špatně, jestli to vydrží uvidíš časem. A papírově udávanej výkon neřeš, neboť i slabší scoot dokáže jet líp, hodně závisí na celkové kvalitě motoru a taky na variátoru. no ale nepořídil sis to na závodění předpokládám...jestli se někde uvidíme, rád se svezu. Jo teď jsem si potvrdil mou doměnku, že cenově je téměř stejně jak např. Yamaha - Xcity i Xmax stojí 110tis. Honda Foresight 120, Honda Foresight 120tis. přitom SYM je za 100tis. Jo a proč to má německou spz?

[quote=Daelimek]Ano u nás je také MeteorSport a prodejci mi také říkali, že jsou výhradní importéři..celou prodejnu měli plnou všech modelů od SYM což mě přišlo milé..Takže osobně vidím v této značce budoucnost..no uvidíme..jediné co vím je to, že je to myslím nejsilnější čtvrtlitr na trhu..300ccm od Yamahy - Versity mají kolem 15kW..tohle má téměř 18kW..
PS: ty mlhovky nemají chybu..[/quote]

jen pro orientaci např.:
honda SH300 27koní
derbi gp1 250 22 koní, ovšem 130kg!

no a i když mám rád Hondy, podle mě největší masakr ve 250 je toto za 105tis. http://derbi.katalog-motocyklu.cz/motoc ... acing-250/
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 črc 2013, 15:24, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou

Kiwi

1500+

Příspěvekod sua » 17 črc 2008, 20:23

To Kiwi: Jeste to nemam, jen jsem se byl svezt, ale uz jsem asi rozhodnuty. Jen zalezi ted na vikendu, jestli prijdu k penezum a hned bych to obednal. Jinak jeden den objednas, druhy den si pro to jdes. Coz je taky dobry. S tou cenou jsem to myslel v prumeru. Je mi jasny, ze obcas ma nejaka znacka akci nebo tak... Ale kdyz vezmu ciste cenikovou cenu, tak za stejny skutr se stejnym motorem a vybavou das u kymca o 15 vic, gilera o 25, peugeot o 27, burgman o 15, honda o 5 ale je to 150tka, yamaha o 15, madison o 33... Snad jen piaggio x8 se necha sehnat podobne, ale to se mi zas nelibi a navic ho mel soused (teda X9) a po par mesicich ji menil za burgmana, pze se mu furt sralo, aprilie je o 10 a jinak nevim... Proste jsem to placnul, daleko od pravdy nejsem. Madison je o tretinu a ostatni min... Proste uvidim. Verim ze to bude dobry a nekdo to vyzkouset jako prvni musi... Ja mam ze dneska fakt jen samy dobry pocity.

To kiwi: jenze ty tu udavas uplne jinou kategorii. Ja chtel maxiskutra, pohodli.. A to neznam zadnyho, ktery by mel ve 250 pod 160 kg. A vykon je plus minus kun vsude na stejno.
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 črc 2013, 15:24, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
sua

25+

Příspěvekod Kiwi » 17 črc 2008, 20:29

no tak to je důležitý. ta derbi je největší masakr co se týká jízdy-nejlepší rám a drsnej motor. ale zas je to jiná třída a je to sportovní koza tvrdá. jsem zvědavej,vypadá to líp než číny.

Kiwi

1500+

PředchozíDalší

Zpět na 150-250ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek