Zkušenosti se Symem
Dovolím si navázat na již dávno nenavštívené vlákno a sdělit zvědavcům naše dosavadní zkušenosti se SYM 250 GTSi. Někteří z vás jej mohli vidět při zahajovačce v Poděbradech a pak ve Šlapanicích.
Pro koupi větších skútrů jsme se rozhodli po cca dvou letech projížděk na upravených 50tkách, které na delší cesty už přestaly stačit
. Rozhodování o větším kandidátovi bylo v našem případě těžší, protože jsme chtěli mít každý svůj stroj. To bylo jisté finanční omezení. Prohledali jsme veškerá bazarová fóra, projezdili prodejny motorek a skútrů a až v jedné z posledních jsme narazili na Symy.
Pro mě osobně to byla láska na první pohled
. Tomášovi to bylo celkem fuk, víceméně nechal rozhodnutí na mě
, raději by volil velké moto (Honda 500CBF a pod), ale kvůli mé nechuti řadit se podvolil
..
No takže s 250tkou jsme si padly do oka a to jak vzhledem, tak velikostí, která odpovídá našim požadavkům na všestranné využití - každodenní ježdění do práce v Praze, kde teď oceňuju dostatečnou sílu a přiměřenou velikost pro proplétání mezi auty
Pro koupi jsem se rozhodli před koncem roku, kdy měl Tomáš volno a dorazil z Německa domů. V Praze a okolí bylo všude zavřeno, takže zbýval internet. Firma Meteorsport z Třebíče se zachovala jako správný obchodník a na Silvestra odpoledne nám stály skútry v garáži
!!
Samozřejmě jsme se nemohli dočkat až je vyzkoušíme. Začali jsme zajíždět podle doporučení prodejce, takže v klídku
..
Do dnešního dne máme najeto necelých 2 000km a to jak ve městském provozu tak i rychlejším tempem.
Jediný problém který dosud nastal byl s náklonovým čidlem, které vybíjelo baterii. Projevilo se to jen u jednoho skútru, nicméně prodejce nás informoval že je to výrobní vada a vědí o tom, poslal nám domů mechanika a závadu zdarma odstranil během 10ti minut (jednalo se o přendání dvou drátků).
Já osobně na dálnici jezdím do 120ti, ale jede to i víc.
V současné době mám skútra "nahatého", protože jsem toužila po červené barvě, která se u nás neprodává. I když při procházení zahraničních stránek a fór této značky jsme viděli mnohem širší barevnou škálu (byli jsme ohromeni jak je tato značka rozšířena ve světě, např. ve Francii). No takže mi chtěl Tomáš udělat radost a než jsem přišla jednoho z práce, měla jsem plasty dole a skútr byl kompleně rozebraný
. Ale aspoň jsme si mohli pěkně prohlédnout útroby!!
Hned jak bude kompletní, tak se pochlubím
Takže dosavadní zkušenost je zatím pozitivní a jak budou najeté kilometry přibývat, uvidíme jestli nastanou problémy nebo ne