Piaggio Hexagon - otázky a odpovědi

Diskuze o skútrech větších objemů.

Re: Piaggio Hexagon - otázky a odpovědi

Příspěvekod 942004 » 27 kvě 2011, 13:11

Tak jsem zpět a bylo to super :!: Motorka šlapala jak hodinky.Jel jsem po staré benešovské,pak Vlašim,Pelhřimov,Jihlava,Velká Bíteš a Brno.Cesta je to pěkná a celkem jsem najel 550km. Rychlost jsem udržoval mezi 90-100km/h.Před Brnem jsem najel na dálnic a není problém držet 110km/h a ještě se dá zrychlit.
Cesta do Brna,byla za krásnýho slunka,ale zpět začalo u Jihlavy pršet a pršelo až před Prágl.Dal jsem nepromoky,přikrčil za plexi a byl jsem v suchu :lol:
Hexině dávám velkou 1* :!: :wink:
Jezdi hlavou,předvídej a přežiješ....
http://www.piaggio-club.net
krásná minulost-Piaggio Hexagon 125 EX
942004

250+

Reputace: 0
Skútr / moto: Piaggio X8 250 i.e.,Cagiva Cucciolo 50
Tuning / úpravy: turistické plexi Kappa,variátor Malossi Multivar,svíčka Denso iridium,laděný výfuk MIVV,vzduchový filtr Malossi Redsponge,reflexní proužky na ráfky,led parkovačky,top case-kufr Givi 46l+opěrka.

Příspěvekod Ekim » 27 kvě 2011, 15:28

cislo: ty jo se mas, jen tak na vejlet, cesty neokoukany. Treba se nekdy postesti a udelame nakej srazek hexiku, u vody,taboracek,fotky aby to bylo tak napul cesty...
Ekim

250+

Tuning / úpravy: jsem stín,jsem zvuk smyku,jsem tam kde je potřeba prujem když máš zácpu...stojíš v zácpě, já jedu dál!

Příspěvekod 942004 » 30 kvě 2011, 16:20

V Brně jsem u našich fotil oba moje stroje.Na té fialové Cagivě jezdí táta.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jezdi hlavou,předvídej a přežiješ....
http://www.piaggio-club.net
krásná minulost-Piaggio Hexagon 125 EX
942004

250+

Skútr / moto: Piaggio X8 250 i.e.,Cagiva Cucciolo 50
Tuning / úpravy: turistické plexi Kappa,variátor Malossi Multivar,svíčka Denso iridium,laděný výfuk MIVV,vzduchový filtr Malossi Redsponge,reflexní proužky na ráfky,led parkovačky,top case-kufr Givi 46l+opěrka.

Příspěvekod Karlos14 » 02 čer 2011, 06:49

nazdar bando, tak jsem včera konečně složil motor, novej píst, kroužky, válec,čep, vodní pumpa. atd. :oops: no a je zle motor nejde. Nejhorší je že si nejsem vědomej nějaký chyby. Když jsem dal zpátky motor do rámu, připojil všechno, nalil vodu, olej a otočim starterem a nic. Starter točí, ale nehne s klikou, jako kdyby tam nedošlo k přenosu pohybu na kliku. Tak nevim co s tim. Dneska ho znovu hodim ven.
No asi znovu sundat karter a KOUKNOUT CO SE TAM DĚJE A NEDĚJE. :oops:
Karlos14

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: honda cn 250 Helix

Příspěvekod Ekim » 02 čer 2011, 07:31

Karlos:No to je blbí a nezapoměl jsi dát takové to mezi ozubené kolečko,co je mezi startérem a tím ozubeným co je na volnoběžce? Nezbyla ti náhodou jedna součástka navíc :-) Hele já ti s tim píchnu, mám teť rozdělaný dva motory a budu přehazovat rotor s volnoběžkou, a řetěz olejovýho čerpadla a možná i rozvoďák.
Náhodou poly na startéru máš na 100% správně? netočí ti to nadruhou stranu náhodou?
Ekim

250+

Tuning / úpravy: jsem stín,jsem zvuk smyku,jsem tam kde je potřeba prujem když máš zácpu...stojíš v zácpě, já jedu dál!

Příspěvekod Karlos14 » 02 čer 2011, 08:02

Ekime, díky za pomoc. Žádný díl nezbyl člověče, tentokrát nezbyl ani šroubek :P ale na co se teda podívám je ten starter,
jestli jsem opravdu náhodou nepřehodil póly. ty Ekime a kdybych je přehodil, tak by to šlo do zkratu, nebo ne :?:
Karlos14

50+

Příspěvekod Ekim » 02 čer 2011, 08:49

karlos: to s tema polama mi prijde jako blbost, takze starter toci bez zaseknuti a klika se nehne? To ti tam neco chybet bude...
Ekim

250+

Příspěvekod Karlos14 » 02 čer 2011, 09:32

No jo to se řekne, jenže mě fakt nic nezbylo :? tak ani nevim teda co tam jaksi dát. kouknu ještě na net . tam je někdě přesně popsano jak a co tam má být. Tak to zkontroliúju podle těch schémat :lol: snad na to příjdu. a když ne, tak holt servis. nějakej dobrej technik mě bude muset zachránit.
Karlos14

50+

Příspěvekod Ekim » 02 čer 2011, 10:33

karlos: tady v klubiku je odkaz na kompletni servisni manual tohodle motoru, ale psim te to mezikolecko mezi starterem a ozubenym nahonem co je na volnobezce, tam mas?
Ekim

250+

Příspěvekod Karlos14 » 02 čer 2011, 13:12

to kolečko tam určitě je, ale dneska to pro jistotu prověřím. Nemohla by bejt taky v háji volnoběžka?
Karlos14

50+

Příspěvekod Ekim » 02 čer 2011, 15:44

Teda to je orisek ,sem premejslel jestli si ji tam jako pri nejaky operaci nemohl dat nak obracene ale to mi prijde nepravdepodobny pak teda to mezikolecko jestlis tam nedal obracene?, to ze ti volnobezka prokluzuje to mi prijde zvlastni pac me se kousla a mam za to ze to jedina porucha ktera muze nastat. No uvidis az sundas :-)
Ekim

250+

Příspěvekod Karlos14 » 02 čer 2011, 21:12

tak jsem to rozhodil, :o a jsem z toho blázen. Nic všechno v pořádkuu :twisted: dokonce jsem to zkusil protočit bez karteru a svíčky a ono to jde, dam karter a ono to nejde. jako kdyby to ten starter neutáhl.Je to možný ? Dal jsem tam všechno skoro nový, může to být tím, že to teď nemá vůle a chvilku to bude trvat než si to sedne? :twisted:
Karlos14

50+

Příspěvekod sedli » 02 čer 2011, 23:27

Carlos : Točí se ti po složení karteru klika? Možná blbá otázka ale mě z Malšic poslali s větším čepem a po dotáhnutí kateru se ani nehla. Byla po rozdělání ve válci směs? Jinak máš 4T to ti neporadím.
Jinak já budu mít během příštího týdne složenej motor tak ho nahodím a budu čekat na čerpadlo i Itálie
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Karlos14 » 03 čer 2011, 05:38

jak jsem psal, po složení se točí jenom starter, myslel jsem si že se točí ale on davá jenom takovej zvuk. Netočí se nic.
Prostě jako by to neutáhl ten starter. když to rozhodim, tak se točí všechno tak jak má. :twisted:
Karlos14

50+

Příspěvekod Ekim » 03 čer 2011, 12:25

Aha, to me se to vlastne chova stejne ale zatim mam za to ze to je ta volnobezka. Co baterka je redy?

nevis: u 4t nezustava smes, leda pokud uchcijes svicku a nebo kdyz to tipnes tak ze ti motor nasaje ale uz nedojde k zazehu ale to se ti vypari.
Karlos: tak to by jsi mohl znat velikost stahovaku rotoru? 33x1,5 Nebo 32x1,5?
Hele a volnobezka ti tedy neprokluzuje, ja vim ze jsi ji kontroloval jako prvni ale jen si napsal ze vsechno facha. Hele a toci kdyz vyndas svicku? Me se to hne ale zastavi ho komprese, plus jeste neco.

karlos: jeste me napadlo estli kdyz jsi to skladal si val necim namazal? A jeste :-) ze jsem tak zvedavy, kdyz jsi menil pist, tak jsi daval novy tesneni nebo jsi pouzil stary a nejak posolichal tmelem, treba mas valec plnej chladicky.

edit:
Tož pánové, konečně nařadí pasovalo, sundat matku na rotoru vám povim to je maso, sundat rotor už šlo celkem v pohodě. Se střevama jsem si hrál cca 3 hod. Opravdu moc pěkná stavebnice.Například je zbytečný znát ventylovou vůli pač se dolaďuje z venčí,rozvoďák je tak za 50% životnosti,... radši místo keců hodim pár fotek. Volnoběžka je uplně fest zadřená, prostě se nedá rozdělat, a trochu se bojím že když točila i na druhou stranu tak tahala za jízdy se startérem ... bůh ví co s ním je :cry: naštěstí mám tu náhradní, jenže ikdyž to dám do kupy, pořád toho zbejvá hrozná hromada...
Ekim

250+

PředchozíDalší

Zpět na 150-250ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek