Tak skútr jsme s kámošem teď dovezli domů autem Hyundai Atos(nákupní košík-pak dám foto jak čouhal z kufru). Je tam víc věcí, nejzásadnější je ta, že čep na kterým je ložisko je tak v háji, že z něj jde ložisko volně sundat( laicky jeho průměr je malý a ložisko volně lítá a uplně ohlodalo čep). To by se muselo řešit novou klikovkou nebo přidáním materiálu, ale to je docela nereálný. Další co si pamatuju je že ojnice na klikovce je uplně volná a taky ta výměna by byla složitější už nevim co s tim přesně bylo, jak se v těch věcech prohrabu tak všecko nafotim. Pak tvz tisícihran klikovky je dost ochozenej a to se spravit nedá.Píst už je maličkost, ten je prostě propálenej a ťuklej.Válec jen přebrousit.
Původně jsem přemýšlel nad opravou, ale od všech sem byl přesvědčovanej že dávat 20T za opravu 15 let starýho a navíc scoota už fakt nemá cenu. Za 20K už můžu mít od souseda garážovaný auto i s ekol.daní..navíc pro některý komu se nebudou zdát ty náklady tak velký, tak jsem student takže dělám jen brigády a ty prachy fakt nemám.
Teď jste mě hrkli leda s tím jiným motorem. Než začnu fotit všechny díly a plasty (podle odhadu bych mohl dostat aspoň necelých 10T za všecky díly ze skútra) tak napíšu na Malšice ale všichni mi už říkají že jsem blbec a už se toho zbavím.Neos: Když jsme to dával do servisu, počítal jsem přesně s výměnou jen těchto dílů(mimochodem výbrusovej píst je za 2950)Ale neboj, končit určitě nechci, něco bude, ale asi nějaká 50 ccm jen na povozeníčko, ale ještě dlouho se po ničem dívat nebudu. Každopádně helmu prodávat nehodlám.