Zdar všem
Chtěl bych se zeptat provozovatelů tohoto motoru např. X8,X9 atd. atd.Zdali vás trápí taky tyto projevy:
Skůtr jede po studeném startu pokaždé trochu jinak,někdy má po celou dobu provozu úplně nádherný,tichý a hladký chod,tiché a hladké rozjezdy,dojezdy atd. a někdy jede úplně tvrdě,něco tam furt klepe na volnoběh,rozjezdy jsou ostré,škubavé a často zapiští řemen a dojezdy ke křižovatce atd. jsou taky ostré,motor hrozně klepe jak se dobrzdí do volnoběžných otáček.
Při tom hladkém chodu po zahřátí na provozní teplotu by se u výfuku dalo skoro dýchat,vůbec to nesmrdí a tolik nefouká(nepšouká),volnoběh je krásně plynulý a pravidelný bez poklepů a při tom tvrdém chodu jsou naopak dost cítit i po důkladném zahřátí při delší jízdě výfukové plyny,štiplavý ostrý zápach a o dost více a slyšitelně to fouká z výfuku(plyny),má to prostě takový nepřirozený,ostrý projev a klepe to,volnoběh sice funguje,ale je slyšet,že to semtam nepravidelně zakucká a zapšouká
Hlavně je to cítitelné a slyšitelné na volnoběh a okolo něj,za jízdy v otáčkách se to neprojevuje nebo o tom nevím.Motor startuje jinak za jakékoliv situace na brnknutí,sytič drží za studena normálně zvýšené otáčky asi minutu a pak to postupně klesne na volnoběh
Svíčku mám originál champion a je v pořádku,karburátor jsem teď nedávno čistil a po vyčištění jsem vše seřídil,nikde nebylo nic poškozeno ani opotřebeno,karburátor nebyl ani nijak extra zanesený,snad jen volnoběžný sprašovač byl olepený nějakým svinstvem.Takto se skůtr choval od samotného počátku co jej mám,akorát jsem tomu nepřikládal nějakou váhu.Teď ale už vím,že v něčem bude drobný problém
Mám podezření na automatický sytič,že prostě někdy řádně nedovírá a motor má tak bohatší směs s čím by mohly být spojeny ty projevy.Nevím ale jak ten sytič vyzkoušet jestli je dobrý.Mám dílenský manuál v angličtině,ale hodnoty vysunutí a zasunutí šoupátka sytiče jsou tam uvedeny jen pro karburátor Walbro.
U Keihinu je tam jen XXX-XX,žádné hodnoty.Jsou ty sytiče oba stejné??Já mám právě karburátor Keihin CVEK 30
Díky za postřeh či odbornou radu,zkušenost