Já už to světlo tady avizoval + foto na 15tý stránce. Na těch fotkách to fakt nevypadá, ale svítí to bombově. Je to na nějakou zálehárnu Yamaha. Já to objevil náhodou v jednom krámě, kde si to někdo objednal a po tom nevyzvezdnul. Ale i tak cena 800,-
Je to i homologovaný a má osvětlení SPZ. Já to mám ale obráceně, takže by mi to svítilo na kufr
Jinak mám nějakej techniše problem, protože to má svítit i jako zadní světlo a při brždění to zesílí. Ale to zadní mi nefunguje
Když nemám origoš světla připojený tak to jde ale jakmile to připojím tak konec. Ty diody jsou přes něco utlumený na normální zadní a při brždění jedou na plno.
Mám podezření, že je to něco společnýho s dvouvláknovejma žárovkama. Není problém tam hodit relátko ale zas bych to musel táhnout ze předu,...
Tak přidám ještě rozborku zadku:V manuálu píší, že pro výměnu žárovek vzadu doporučují vymontovat podsedlový úložný prostor. No, nevím jak by se to asi dalo jinak udělat, když se to nedá ani po demontáži,... Ale to předbíhám. Takže odklopit sedlo. Odemknout nádrž a sundat víčko. Ježíš hroznej smrad v celý dílně a já ještě hulím. Takže típnout a a sundat ten gumovej bazmek kolem hrdla. Bacha na tu hadičku, co jde pod skút. Teď se to hrdlo dá zas zavřít. Potom vpředu u pantů od sedla vyšroubovat jeden šroub. Jasně, že se tam s žádným normální klíčem nedostanete. Chce to nástrk (myslím 10) minimálně 10 cm dlouhej. Pak šrouby v podsedlovym plastu. Vzadu na imbus vpředu zase na desítku. Jasně, že zase nástrk nebo golu, protože jsou utopený,.. Vzadu ta 40tka (dýlka) imbus je normálním imbusem tak na 15minut, protože se neotočí víc jak o čtvrt otáčky. Takže zase lepší nějaký nástavec. Už si zvykám :thinking:
Prostě s nějakým běžným nářadím se rozhodně žádná žárovka nevymění. (tedy: zadní světla komplet a přední obrysová a dálková) Jediné co jde je přední parkovačka a přední blinkry. Když už jsem vytáhnul ten podsedlovej plast, zůstal jsem vcelku zděšen. Prostor kolem motoru vcelku OK ale celej ten zadek kolem zadních světel je samý bahno. Zcela jasně to tam stříká od zadního kola. Voda i ten sajrajt. Všechny konektory, objímky a kabely obalený. Musel jsem to všechno očistit abych vůbec viděl barvu kabelů,... Zadní blinkry vypadají, že by se v poho vyměnit daly ale ty zadní dvouvláknový teda nevím jak. Jsou schovaný za trubkou od rámu. Asi se musí sundat boční plast. Ne, děkuji, to zrovna nemám na pořadu dne. Jinak ten svařenej rám teda doopravdy není žádnej Deltabox. Všecho je podřízený spíš tomu prostoru, než nějaký tuhosti. Navíc mi to nepřide nijak rovný. No spíš to je jak kdybych to vařil na koleně,.. Obecně jsou skútry proti bikům gumový a už je mi jasný proč. Ale zase na druhou stranu, nemám pocit, že by byl rám z osy. Asi to měřej na laseru a spíš to bude ruční práce. Já má skútika rozhodně rád a neberte to jako pomluvu. Spíš je znát, že je to malosériová výroba, kdy se ne vše při vývoji dotáhne do konce,...