od fleet.admiral » 31 kvě 2012, 21:57
_TOM_ > Podle mě více než o ceně je to o "value for money". Jiné skútry za ty peníze prostě tolik nenabídnou. Jestliže si kupuju skútr i proto, abych šetřil peníze, ale zároveň to nevypadalo, že si pro korunu nechám vrtat koleno, tak je PCX jasný vítěz. Kdyby to bylo jen o hbitosti ve městě, tak se spokojím s Aprilií SportCity One nebo SR Motard, ale za cenu dvojnásobné spotřeby a karburátoru (který jsem nechtěl ani u motorky). Kdyby to bylo jen o přepravě mezi body A a B a chtěl bych minimální náklady a maximální návratnost, stačí Honda Vision 110.
PCX znamená styl, ekonomiku a hbitost za velmi přijatelnou cenu. Ano, musel jsem si na něj počkat 2,5 měsíce, ale bylo to v mém případě kvůli barvy - kdybych chtěl jakoukoliv z dřívějších, mohl jsem ji mít hned, všechny byly skladem. Teď už samozřejmě byly všechny kusy pryč, začala sezona a zmizely jak teplé housky z pekařství. Z těch 5 kusů červených, co dorazily k mému dealerovi minulý týden, jsou volné 2 - a to jsou jediná 2 PCX skladem v Moravskoslezském kraji a další budou až za měsíc. IMHO tam tak dlouho ale nevydrží.
Za těch 31 km, co jsem dnes ujel, jsem zažil dvě humormé situace. Zastavím na benzince u svého obvyklého stojanu, tankuju vedle funglovky černého BMW 5, majitel tak okolo 50ky na mě chvíli kouká a pak povídá: To je úplně nové, že? Krása! Ujedu pár kilometrů na křižovatku řízenou policajtem, druhý kvůli mě dokonce vystoupil z auta, ukazuje ke mně tomu prvnímu a jde za mnou s dotazem: Jak jste spokonený s tou hondou? Říkám: Nevím, teď jsem to koupil, zeptejte se mě za týden, až pojedu do práce.