Cova > Všichni ti, co u nás a na Slovensku v r. 2010 a 2011 sháněli PCX, by o dostupnosti řekli svoje. Jsou tu tací, co si skútr objednali vloni v červnu a dostali jej letos v lednu.
Teď jsou u dealerů naskladněné nějaké kousky z lednové várky, WESTMOTO to sem tahá šedým dovozem ze zahraničí, ti jich nabízejí nejvíce. (Vtipné mimochodem je, že takový skútr musí při vstupu do havarijního pojištění projít i prohlídkou likvidátora - aspoň u Kooperativy.
) Jak se ale rozjede sezona, bude to stejné jako dosud. Já si PCX objednával v polovině března a dorazí mi nejdříve v květnu - chtěl jsem červenou. A to bude první várka letošních modelů, na kterou čekají někteří už od ledna, kdy se ta červená začala nabízet.
Ty stroje se vozí do skladu do Rakouska, odkud se distribuují na několik trhů zároveň, počet dodaných je omezený a PCX patří všeobecně v Evropě k tomu nejprodávanějšímu z jedné stopy.
Jasně, že dokud jsou skladovky, tak je lepší si těch pár peněz přihodit. Otázkou je, jak dlouho ty skladovky vydrží, jakmile se oteplí. A ty 125ky lidi, kteří teda mermomocí chtějí 150, nepustí dřív, než si na tu 150ku začátkem prázdnin sednou. To už ale současné skladové zásoby budou dávno drandit na silnicích taky.