8steve píše:změř spotřebu...to tu bude asi hodně lidí zajímat
Motorku jsem koupil dneska, tak se pokusim v pristich dnech zmerit. Nevim vsak, jestli moje mereni bude mit nejakou vypovidajici hodnotu a to proto, ze pouzivam skutr pouze na jizdy po meste.
Bydlim v hodne, hodne frekventovanem meste - dokonce se to neda prirovnat zdaleka ani k Praze.
Prave kvuli enormni intenzite provozu a vubec parkovani tu vetsinou lidi davaji motorkam prednost. To v praxi znamena, ze motorek je tady mraky a ty vlastne jedes v proudu desitek skutru.
Neda se tedy dosahnout zadnych optimalnich rychlosti a hodne casto stojis na krizovatkach.
Tedy shrnuto - pomala jizda a caste stani na krizovatkach.
Jakekoliv mereni by tedy nebylo srovnatelne s klasickou jizdou motorky v Cechach.
Provoz je tu natolik intenzivni, ze rychlost nad 40 km je vzacnosti a nebo spojen s dost velkym rizikem nehody. (Thajci totiz jezdi bezohledne jako hovada...
) I ja vlastne pouzivam skutr jen na to, abych predjel kolony aut cekajicich na cervenou a mohl zaparkovat kde zrovna potrebuji. Tim, ze tu je denne stale pekne pocasi je to naprosto idealni prepravni prostredek. Vyssi vykon je vhodny na rychly odpich z krizovatky nez te pohlti smecka ostatnich motorek.
Nicmene co jsem se vsak docetl v technickych forech, tak ma spotreba byt identicka se 125. Udajne HONDA provadela nejake optimalizace a tim prave dosahla stejne spotreby jako 125.
Poznamka: V Asii stoji 1 litr benzinu asi 18 korun a tim padem spotrebu nikdo neresi. Dokonce ani v technickych udajich ci prospektech (zdejsich- tedy v Thajsku) zadny udaj od vyrobce nenajdes. Mam prospekt HONDY nikde se vsak spotreba neuvadi.