od JIRW » 21 dub 2014, 09:18
Zdravim vsechny "Xmaxaky", ac na tohle psani moc nejsem, musel jsem po precteni posledni stranky taky prispet do debaty se svymi zkusenostmi s chlazenim...Pekne po porade.
Xmaxe jsem si privezl pred asi 3 tydny z Vyskova z JJ Moto.
Minulou sezonu jsem mel cinana MP Korado Raptor 125 - to byl prusvih, ac novy, tekl z neho olej, lamaly se mu po 1000km plasty. Po mesici sel z domu a nahradilo jej PCXko.Dobra zkusenost, jen jezdim denne mezimesto cca 30km a na to byla mala, predjeti kamionu z kopce nebezpecne.sezeni nepohodlene... Xmax predcil ma ocekavani , pohodlny, na delsi cesty i pri predjizdeni konecne OK.
Po najeti asi 800km sel najednou telomer do cervenych. zastavit, pockat na vychladnuti.... zjistil jsem, ze teplota jde nahoru ve meste pri popojizdeni, na dlouhych cestach kolem 80km/h byla teplota lehce nad pulkou. Odvezl jsem Xmaxe tedy zpet do Vyskova. Pristup prodejce velmi korektni. Ac meli v servisu doslova narvano, chladici kapalinu behem 1 dne vymenili a system odvzdusnili. Po dalsich cca 600km bezproblemoveho jezdeni se mi teplota ozvala znovu. Stav hladiny chalidici kapaliny klesl z max na min. Nechal jsem tedy skutrika doma a jel do prace potupne autem. Prodejce pan Hanus z JJ Moto ma dnes dodavkou cestu kolem, skutrika si vyzvedne, k problemu se stavi "zprima"....
Tak uvidime. Doufam , ze to nebude nic horsiho nez treba teplotni cidlo....
Vesele velikonoce vsem.