A mám za sebou prvních 1000km na modelu 2020. Servis u Robinsona v Písku: výměna motorového oleje Yamalube, stejná značka i do převodů jen jiná viskozita
výměna olej. filtru
diagnostika
práce 1h
Cena jako všude 1800 Kč
A co se týká mého problému s hrkáním od zadního kola, tak v Písku byli ochotni se tím zabývat oproti arogantnímu pražákovi. Nepřišli na závadu. Údajně to dělají ty převody kolem tisícihranu. Zkoušel jsem u nich zahýbat s vystaveným modelem a také tam ty vúle byly. Jen nebyla možnost vyzkoušet za jízdy. Možna se tu najde někdo, kdo tu má také tento model od r. 2018 a má stejně tak hrkajíci skutr jako já
Dost by mi pomohlo porovnání stejného modelu, zda se to hrkání objevuje u všech kusů při pomalé jízdě na hrbolech.
Dále už jen pozitiva. Skůtr má opravdu dobrý výkon. Bez problémů zrychluje i do kopce. Jsem spíš pasivní řidič, který se rád kochá, ale pořádně zatáhnout za plyn jsem už také vyzkoušel a dosáhl jsem 110km/h dle GPS (skoro 120 tacho). Z kopce by se dalo i více, ale pro pohodovou jízdu je to tak do 95km/h dle GPS. Na dynamické předjíždění to také moc není, ale jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, hlavně stabilita a sportovnější podvozek, což moc neocení ti, co jezdí často po hrbolatých cestách. Světla kromě blinkrů full led a svítí parádně. Nepotřebujete ani dálkové i když tam je také, tak slouží spíš pro srandu králíků, protože je to takové blikátko, které zastíní právě ty výborně svíticí potkávačky. Sedačka je velmi komfortní. Tu mi chválí každý, kdo se jde podívat, na čem to jezdím. Mám 180cm, ale díky širokému posezu nedosáhnu celým chodidlem na zem, ale vždy stojím na špičce na křižovatkách. Nádrž na 13l k nezaplacení, fakt vydrží přes 400 km. Spotřebu mám 2,6-2,7. Ovládací joystick je zajímavý, chvíli mi trvalo, než jsem si zvyknul. Brzdy ok, nijak jsem netestoval. ABS funguje, brzdové světlo také. Přední štít se dá posouvat do dvou poloh pomocí imbusu. Koupil jsem si z číny suprové deflektory na řidítka, aby mi tolik nefoukalo na prsty, hlavně v chladném počasí. Jezdím převážně jen do práce 10 km tam a 10 zpět, takže moc neholduju výletům. S rodinou výletujeme autem
Zatím jsem i přes to hrkajíci zadní kolo se skůtrem spokojen. Je to 125, takže pokud by chtěl někdo větší výkon, tak jedině větší kubaturu. Tuning motoru se nevyplatí. Jsem tak vděčný i za tuto nižší kubaturu neboť na větší nemám řidičák. Mohu tak doporučit všem, kteří vahají s nákupem. Mohu i doporučit prodej/servis Písek pana Kabourka. Prostředí a poloha budovy je na velmi krásném místě s venkovním posezením a kvalitní kávou