Ahoj všem. Tento týden jsem se stal majitelem skůtru MBK Skycruiser 125, dovoz F, podle inzerátu a displeje má cca 22000km, cena 58k. Koupeno v JJMoto VY. Co chci koupit jsem věděl hned, odkud - to jsem chvilku pátral. Na nový nemám, tak jsem musel volit to nejmenší zlo, jak se říká. Snad to nebude katastrofa. Ssebou jsem měl švagra, dlouholetého skůtristu a motorkáře. Skútr projel, zdál se mu trochu odskok v záběru variátoru po rozjezdu, který po nabrání rychlosti ihned ustal. Tož jsem ho vzal. Na místě sjednáno pojištění od Allianz.
První dojem - skútr bez poškození plastů, kola nepoškrábané, plexi taky, nic v něm nechrastilo. Jediné co je problém je zavírání krytky nádrže, pan Hanuš mně na to upozornil hned při našem telefonátu, na místě ještě dopřesnil, že díl je objednaný a jak dorazí, pošle mi ho poštou - tak jsem ZVĚDAVÝ...
Cesta domů. Z VY jsme to vzali "starou" na KM a před KM jsme najeli na dálnici. Tam jsem krátce zkusil maximálku, dostal jsem se záhy na tachometrových 120. Domů do Hranic jsem dorazil za lehkého deště, kdy jsem musel chvilku počkat na jedné benzínce. To jsem využil k další obhlídce, kdy jsem chtěl zjistit, co bude potřeba časem dodělat (lepší zrcátka, držák navi - jsme s batůžkem takoví výletníci, protiskluzy na nohy v horní poloze).
Po celou dobu měl motor konstatní tah, žádné výkyvy, cukání apod. variátor vyjma výše uvedeného taky. Akcelerace výborná. Chlazení bezproblému. Co tedy je evidentně kaput : zadní kotouč a desky, přední kotouč a logicky i desky, obě pneu jsou OK, ikdyž zadní by příští rok měla jít taky.
SERVIS - Na FB jsem vstoupil do skupiny Scooter Olomouc ( už se děcka těším na nějakou vyjížďku, program je tam BOHATÝ ) a vznesl dotaz na doporučení servisu. Od kolegy z práce ( Kymco AK 550 ) jsem dostal radu, ať neuvažuju na ničím jiném, než Velký Týnec. Tož se mně to i na FB a dalším hlasem potvrdilo, zavolal jsem a v pátek dovezl skůtr tam.
No, nědělám si iluze o jakémkoliv bazaru a jeho solidnosti ( čest a sláva vyjímkám ), ale co jsem se dozvěděl, to mně trochu nalomilo. Snad nic z toho, co mně chlapi řekli nebude můj případ!!! Domluveno, že udělají výměnu všech náplní, provedou kontrolu variátoru a skůtru celkově a zavolají.
Můj pohled čerstvého majitele - je to skůtr těžší, sám jsem jezdil na velké mašině, ale byl jsem překvapený jak je těžký. Jak je velký, dá se s ním dobře manipulovat na místě. Ve vyšší rychlosti ( na 125 ) cca 80-90 už fučí přes štít. Mám integrálku, ale zkusil jsem se skůtrovou přilbou a nee
Dobrý odpich, na křižovatce je to sakra znát. Sprinty s místními "drtiči zatáček" ale zkoušet nebudu. S batůžkem jsme vyrazili na kofču kousek za město a spokojenost. Líbilo se jí to. Dcery taky nadšené (na rande vás, když nebudete stíhat, ale vozit nebudu). Tož fakt jen jak dopadne prohlídka u chlapů v Týnci - dám pak info co a jak.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.