od toorek » 04 srp 2015, 00:15
Ahoj. Opakuje se mi problém s přehříváním. Přiznávám, že jsem se ještě nedostal k výměně chladící kapaliny za tu od Yamahy, jak mi bylo doporučeno. Udělám to v brzké době. Zatím jsem vyměnil vzduchový filtr a filtr variátoru, protože byly hrozně zanesené. Jak jsem psal dříve, jednou za čas se stane, že mi vyletí teplota do červené. Za mnou je pak stopa od stříkající vody a větrák jede naplno. Za dva měsíce (1300 km) se mi to stalo 3x. Objevil jsem děravou hadičku vedoucí z vodní pumpy do airboxu, ale její oprava nepomohla. Problém vyřeším vždy na místě tím, že pět minut počkám, doliji vodu do nádržky u baterky a odvzdušním šroubkem na motoru. Můžu hned jet dál a teplota je OK. Zvláštní je, že i když je teplota v červeném, žebrování chladiče není horké a ani z nádržky u baterky nejde při povolování víčka žádný přetlak, navíc je v podstatě prázdná bez vody. V nádržce pod nášlapem je voda taky vlažná. Napadá vás, na co bych se měl v prvé řadě zaměřit? Podle informací, co jsem načetl, může být problém ve víčku nádržky chladiče (nenatlakuje se okruh) nebo vadný termostat (proto ten vlažný chladič). Souhlasíte s tím?