od misacinec » 12 čer 2017, 17:16
V teple jazdievam len po meste keď idem tiež len v tričku, toto som išiel síce len po meste, ale z práce a to si dávam aj bundu zakaždým. Išiel som z práce pre ženu, asi 2 kilometre po meste a po ceste späť bola pred nami nejaká zápcha v križovatke. Ja som bol na vedľajšej ceste, kde som zastavil za asi štyrmi autami. Keď som videl, že stoja aj autá na hlavnej smerom z prava, tak som tam chcel vyjsť a zaradiť sa medzi autá. Zľava nič nešlo a niekoľko metrov z ľavej strany sú hneď koľaje a za nimi ide cesta z kopca, tak na ľavú stranu nieje vidieť moc na ďaleko. Ako som obchádzal autá zprava, tak hneď ako som obišiel posledné (išiel som pomaly, cca 15 km/h) a vošiel na cestu som zbadal už asi len meter od skútra Felíciu idúcu zľava a vedel som, že bude následovať náraz. To už sa nedalo nič spraviť. Doteraz neviem prečo som to auto nevidel, na cestu vždy pozerám, sledujem premávku. Vodič toho auta mi potom povedal, že pred ním išlo auto s prívesným vozíkom, ktoré odbáčalo na vedľajšiu cestu odkiaľ som ja vychádzal. Asi sme boli jeden pre druhého neviditeľný cez ten prívesný vozík. Ja som si žiadne auto v pohybe na hlavnej ceste nepamätal, až potom som si na nejaké auto s vysokým vozíkom spomenul, ale či to bolo práve z tej chvíle tá spomienka neviem na isto. Mňa najprv napadlo, či nebolo posledné auto na vedľajšej ceste ktoré som obchádzal nejaké vysoké, že by som cez neho nevidel na cestu doľava a ako som vyšiel spoza neho, už bolo neskoro. Len viem, že stálo to posledné auto dosť ďaleko, až na hlavnej ceste skoro. Jazdím tade každý deň, no doteraz to nechápem, ako je možné, že som ho nevidel... Keby nemám vtedy niečo z nohou, tak by som to poriešil na mieste bez policajtov a ostatných zložiek. Takto mám len kopu problémov z toho, nie len zdravotných. Späť to už nevrátim. Odjazdil som rok a 6000 km za ten rok. Niekoľkokrát sa mne stalo, že mi auto nedalo prednosť, prípadne tupí vodiči jazdiaci v zákrutách v protismere, čo ma takmer zoťali. Aj na tej konkrétnej križovatke mi pred asi rokom nedalo auto prednosť, keď som ja išiel po hlavnej a vytlačil ma až ku chodníku, kde som ešte aj pomocou brzdenia zastavil. Potom som toho vodiča dobehol po asi dvoch kilometroch. Chcel asi aj ujsť, ako mal zrazu naponáhlo. Celú cestu som na neho trúbil, blikal... Išiel sa mi ospravedlňovať po zastavení, že ma nevidel, ja mu nato aby sa lepšie pozeral na cestu, že ma skoro zabil! Keby viem, že zato berú vodičáky, tak by som aj policajtov zavolal! Kto je zo Slovenska, dávajte si nato pozor. Stačí aj ťuknutie pri nedaní prednosti, nemusí byť žiadna škoda, alebo zranenie, stačí blbý vodič, ktorý zavolá policajtov aj keď sa nič nestane a máte po vodičáku na 6-24 mesiacov! Pozor nato aj na parkoviskách! Proste žijeme v banánovej republike! Škoda na Felde bola vyčíslená z PZP na 312 €. Ako som písal, keby mi nič vážne vtedy nieje, tak mu dám 300 € a ideme si každý svojou cestou.
Náraz smeroval na predok ľavej strany, skúter nato letel na pravú stranu a šúchal sa neviem koľko metrov po nej. Ja som ešte po dopade z auta na zem počul ako sa šúcha skúter po zemi. Niečo z nárazu na zem na pravú stranu zachytil aj kufor, ten si tiež odniesol šrámy. Ale nič hrozné, až na ulomené otváranie.
Naposledy upravil
misacinec dne 12 čer 2017, 17:25, celkově upraveno 1
Yamaha NMax 125