Yamaha N-max

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Yamaha N-max

Příspěvekod misacinec » 21 črc 2016, 19:03

Mne tiež také prišli, ale zvykol som si. V rukaviciach to nevnímam a dobre sa držia - nešmýkajú sa. Prípadne si ich môžeš vymeniť, keby Ti to vadí aj naďalej.
Yamaha NMax 125
misacinec

100+

Reputace: 5
Skútr / moto: Yamaha N-MAX 125 ABS červená metalíza
Tuning / úpravy: Kufor Shad SH39, reflexné prúžky, zásuvka na 12V/USB, kryty rúk/vyššie plexi/deflektor/brdové páčky/kryt spínačky a viečka palivovej nádrže, reflexné polepy Yamaha

Příspěvekod Desper » 21 črc 2016, 20:53

Jasně, ale je to detail. Jezdíte tím hlavně po městě nebo jste zkusili jet tím i třeba 100km někam k vodě nebo zámku a tak nebo s těmi menšími koly to je riziko? Co vím stabilitu toho skútru si všichni chválí. V Ymoto je za 68k zajeta, tak po ní koukám :)
Desper

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda SH125i 2016

Příspěvekod hkubes » 21 črc 2016, 21:13

Myslím že chybu neuděláš, pokud by jsi ho koupil. Jezdí to vážně dobře. Pokud bych chtěl skútr pouze na cestování, bral bych na stopro jiný. Ale tento jsem bral z důvodu že nikdo v rodině nemá řidičák na větší. Takže já osobně to mám na relax. Ale už jsem na tom jel ve dvou a nebylo to nejhorší. Jinak je pouze toto pravda, že když sednu na kolo kde mám sedačku jak tatranku a pak na skútra je samozřejmě tato sedačka na skútru lepší. Jinak nestojí za nic. Nedávno jsem mluvil s jedním co si na to koupil tu lepší sedačku a jeho slova byla, že první tři dny se mohl zbláznit jak ho prdel bolela a sedačka byla tvrdá ,ale po třech dnech se sedačka upravila na jeho zadek a od té doby je to prý i na delší trasy super. Bohužel stojí jen 7100Kč
hkubes

100+

Reputace: 15
Skútr / moto: YAMAHA NMAX ABS

Příspěvekod Desper » 21 črc 2016, 22:06

Řidičák na větší nemám, chci to na kochačku po okolí a focení (koukal jsem, že složený stativ se pod sedlo vejde). 7100 slušný, to už si člověk musí skutr zamilovat aby to do něj vrazil.
Desper

100+

Příspěvekod hkubes » 22 črc 2016, 08:25

Přesně tak. Poznávat okolí a fotit, moje slova. A na tu sedačku se chystám. Koncem července mám přijet a domluvit se tak snad se zadaří., chci ji nechat předělat.
hkubes

100+

Příspěvekod misacinec » 22 črc 2016, 10:19

Som zvedaví na výsledok. Pridaj potom foto, keď ju budeš mať hotovú. Ja neviem čo ma stále každý s tými kolesami. Je to skúter, nie motorka, tak tam menšie kolesá patria a neviem prečo by mali byť väčšie kolesá pohodlnejšie. Podľa mňa skôr záleží na výške a šírke pneu, než priemere ráfiku. Raz som prešiel pomaly takú slušnú cestnú jamu s priemerom cca 40 cm. Koleso tam krásne vbehlo a nič sa nestalo. Keby mám väčšie disky, tak asi rozseknem gumu. Inak či má koleso priemer 13", alebo 16" si myslím, že je jedno. Dosť záleží aj na odpružení, nie len kolesách čo sa týka pohodlia.
Yamaha NMax 125
misacinec

100+

Tuning / úpravy: Kufor Shad SH39, reflexné prúžky, zásuvka na 12V/USB, kryty rúk/vyššie plexi/deflektor/brdové páčky/kryt spínačky a viečka palivovej nádrže, reflexné polepy Yamaha

Příspěvekod Desper » 22 črc 2016, 13:27

Tak se zeptám ještě jestli byste v tomhle hledali nějaký háček (?) :
http://www.tipmoto.com/motorky/yamaha/3 ... 5-abs.html
Desper

100+

Příspěvekod misacinec » 22 črc 2016, 13:45

Treba to ísť pozrieť, v akom je stave. Je to viac menej nový skúter. Ja tam mám za 3 mesiace 2350km.
Yamaha NMax 125
misacinec

100+

Příspěvekod Igr » 22 črc 2016, 13:49

Ahojte,
tak už je to tady, mám asi 14 dní nového N-maxe. Původně jsem jej vlastně ani nechtěl, dlouhodobě jsem plánoval SH 125, ale do Valmezu to mám asi 50km, tak jsem se nedostal do prodejny Honda. Mezitím jsem náhodou zavítal do prodejny Yamaha ve Zlíně a stalo se. Na druhý den jsem jej koupil.
Už jsem na něm nalítal cca.850km a v pondělí jdu na první výměnu oleje. Takže pořád podle manuálu zajíždím. Prodejce od Yamahy mě řekl, že prvních 1000 km mám jezdit na 1/4 plynu a potom zase nějaký čas na 1/2 plynu. Ukazoval mi to v servisní knížce, ale dodal, že bych se z toho asi zbláznil, je to údajně myšleno dlouhodobě (takže nevadí nějaké to protáhnutí a potom klidné vrnění motoru přes město na toho 1/4 plynu). A prej se říká, že u motorek při zajíždění je nejdůležitějších prvních 200km.
Tak se vyjel z prodejny a těch 100 - 200km jsem jezdil opatrně, ale pak jsem to vždy na chvíli osolil (především z kopečku), aby se motor také naučil točit. No jestli je to dobře nebo špatně asi ukáže čas.

Poznatky:
Skůtr jezdí opravdu velmi dobře. Ze sedadla mě bolí zadek, ale nemohu říci, že je nepohodlné. Místo na nohy pod sebou (nášlapy) by mohly být širší. Nad 70km/hod to pěkně fučí - nejsem na to zvyklý. Po hladké silnicí krásně pluje a sklápí se do zatáček bez žádného vlnění. Po okrskách je to již podstatně horší (asi malá kola a tvrdý podvozek).
Nejvíc mě překvapila super spotřeba. Podle displeje za celou dobu zajíždění 2,06 l/100km. Myslel jsem, že je to blbost, tak jsem si to kontroloval a 2x při tankování do plné jsem si spočítal spotřebu pod 2 litry (1.98 a 1,90) - samozřejmě to není přesné, ale vypadá, že skůtr ve svém výpočtu spotřeby asi moc nelže. Je k tomu potřeba dodat: město jezdím tachometrově cca.58 km/hod a mino město prozatím 65 - 80 km/hod. Ale vždy to protáhnu alespoň chvíli na rovině na těch 90 km/hod (Z kopce jsem tam měl již 108). Snažím se ale za plyn tahat celkem plynule.... Abych nezapomněl nejezdím kopce, ale spíše roviny.

V podstatě nevím kolik jede po rovině na plný plyn - rukojeť jsem na doraz neměl prozatím odvahu potáhnout (myslím, že je ještě brzo). Takhle samozřejmě neplánuji jezdit, jen by mě to zajímalo.

Myslím, že již teď jsem spokojený uživatel.
Igr

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: NMax

Příspěvekod Desper » 22 črc 2016, 14:31

misacinec: Kromě škrábanců jde vůbec laickým pohledem něco poznat? Je v jejich majetku, že by půjčovnový?
Desper

100+

Příspěvekod hkubes » 22 črc 2016, 15:38

To se těžko pozná, ale pokud by si přidal 6tis.Kč máš úplně nový a ten si zajedeš dle sebe. Záleží tona tobě. I 6 tis., je dobrých za to je kufr a nosič.
hkubes

100+

Příspěvekod misacinec » 22 črc 2016, 15:51

Tak tento by mal byť ako nový a zľava je primeraná. Zato môže kúpiť nosič a aj kufor, keby chce. Ja som zabehával 50 km zľahka a po 200 km som jazdil už normálne. Ale plný mávam aj teraz len na niekoľko sekúnd, určite nie 30 km jazda na plný, to by som musel ísť na diaľnicu a to ma veru nebaví. Také cesty ani nechodím, skôr serpentíny, dedinky a tak. Proste pohodová jazda, kde nieje veľa áut a človek si zo tam užije. Ja som sa na spotrebu pod 2,2 nedostal, ale to bude asi aj tými cestami kade jazdím - samé prudké kopce. A často ju ani nesledujem, skôr príležitostne pozriem koľko ukazuje a podľa tankovania som to rátal dvakrát.
Yamaha NMax 125
misacinec

100+

Příspěvekod Igr » 22 črc 2016, 17:35

misacinec: Já vím tvé příspěvky si čtu již několik měsíců i podle nich jsem se nakonec rozhodnul pro N-maxe. Spotřeba 2,2 by mě rozhodně neurazila, s takovou nějakou jsem počítal a počítám. Přál jsem si skůtra, kde se spotřebou vlezu do 2,5 litru/100 km (snad se dlouhodobě povede).
Také netoužím trhat rekordy v rychlosti. Nejlíp se cítím mezi 70 - 80 km/hod. Osobně také upřednostňuji méně frekventované cesty s lepším povrchem, které se kroutí krajinou. Tam si to opravdu užívám. Ještě jsem zapomněl dodat, že jezdím sám, ty občas vyjedeš ve dvou, předpokládám, že i tyto drobnosti mají vliv na spotřebu u 125cm3 skůtru.

Jinak musím poznamenat, že to ježdění je celkem návykové....
Igr

10+

Příspěvekod misacinec » 22 črc 2016, 21:33

Tak to ma teší, že som Ti takto pomohol v rozhodovaní. A návykové to veru je! Auto skoro vôbec teraz nepoužívam. Mne takú spotrebu ukazuje aj keď chodím sám. So ženou to nieje o nič viac, ale ona má len 40 kg. :D Aj sám výrobca udáva spotrebu 2,2, takže moja priemerná 2,3-2,4 je OK. Ja tiež chodím najradšej od 70 do 90, viac mi ani netreba a autá chodia rovnako. Som s NMaxom spokojný a som rád, že som si ho vybral. Práve riešim držiak na telefón, keď to budem mať hotové pridám foto. Nikde nato nieje miesto, iba na riadidlách, tak to budem mať tam.
Ešte jedna vec ma napadla. Posledných asi 500 km som začal používať aditívum Vif Super benzin a môžem ho len a len odporučiť. Motor je s ním tichší, pokojnejší, má hladší chod. Naposledy som tankoval bez neho, lebo som ho nemal pri sebe a motor má opäť hrubší prejav, tak nieje to len nejaké placebo, ale je to poznať keď to tam človek pridá.
Yamaha NMax 125
misacinec

100+

Příspěvekod Igr » 23 črc 2016, 08:37

Na ten držák na telefon jsem zvědavý. Až ho budeš mít, tak se určitě podívám. Posledních 14 dní co mám N-maxe jsem prakticky v autě neseděl. Samozřejmě, že se to časem až opadne první nadšení změní, ale prozatím je to tak. Pravdou je, že motor má dost hrubý projev, jak jsi psal. Musel jsem si zvykat na jeho vrnění i v řídítkách (což mi ze začátku dost vadilo, ale teď už ne). Já tankuji kousek od bydliště v Makru (celkem příznivá cena, a nikdy jsem neměl žádný problém s naftou do auta). Liji do toho obyčejný Natural 95, mají tam ještě nějaký dražší prémiový, ale ten jsem nikdy nezkoušel.
Do aditiv jsem také prozatím nešel, ani to v tuto chvíli neplánuji. S aditivovanými (dražšími) benzíny a naftami jsem laboroval u auta a čerpačky Shell již asi před 15 lety. Myslím si, že pro ježdění a chod motoru mám celkem cit, ale u auta jsem nic moc nepozoroval, spíše si namlouval, že to jede líp, levněji, klidněji apod. (auta Favorit, Fabia, a několik služebních Octavií). Spíše jen pro zajímavost auto jelo klidněji, s nižší spotřebou a subjektivně vyšším výkonem, když jsem tankoval v zahraničí (Makedonie a Srbsko), jsou mimo EU a nejsou možná svázáni přidáváním nějakých EKO příměsí. Na druhé straně to také může být tím, že auto již jelo několik desítek hodin, bylo protáhnuté po dálnicích a motoru tento stav vyhovoval.
Igr

10+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek