od pepo h » 17 zář 2015, 14:07
dobry den pani,
yamahu mam od skorej jari tohoto roku a da sa povedat ze som v podstate spokojny. kupoval som v akcii, teda so zlavou cca 500 eur, takze nebolo o com...
porovnanie s pcx: + pre yamahu-vacsia, rovna podlaha ktoru ja vyuzivam maximalne a lepsie sa aj nasada na moto, na dialnici vyssia rychlost, plexi v zaklade, vyssi spodok moto co je v meste pri chodeni na chodnik a tak podobne velmi dobre, lepsia ochrana pred pocasim.
+ pre pcx-system startovania, start stop system, o malo nizsia spotreba, rychlejsie rozjazdy z krizovatky. pri cene 1.265 natankujen za 6.50 a prejdem zhruba 280 km.
a teraz prakticke postrehy. mam najazdenych nieco malo cez 3 tkm a zacal som jazdit este skoro na jar ked bolo chladno a aj casto prsalo. mam kupenu origo decku, ked je chladno tak jazdim len s nou, neprsi, nefuka, hreje, je to fajn. mam 175 cm a miesta na kolena dost, ale na vystrete nohy to nie je, aj ked je pravda ze je tam poskladana deka ked su horuce dni. plexi je na hovno, zhruba od dekoltu uz nechrani, ale da sa jednoducho vyrobit medzikus a plexi podvihnut, co hadam kazdy chlap zvladne a potom je to fajn a takpovediac zadarminko. niekde som v recenzii cital ze plexi ma taky tvar ze chrani aj ruky....moje teda nechrani, takze mam v plane na jesen kupit nejake doplnky asi aj s vyhrievanim. mam 80 kg a chodim v pohode 100 tachometrovych kopec nekopec a potom je to uz len o tom z ktorej strany fuka, s vetrom v chrbte sa da 115, s vetrom oproti som neklesol pod 95 a to fukalo celkom slusne. zhruba od 2500 km mi maximalka stupla minimalne o 5 kmh a aj moto ide nejak lepsie. olej sa meni po 1000, dalej po 3000, po 6000 a potom kazdych 6000.