Ano plasty poslední dobou u Yamahy jsou dost hrůza a to na řídítkách je možná cool prvek
. Hodně jsem se musel smát, jak někdo u článku o N-max říkal, že Yamaha ceny umí. To vidíme, předražené kdeco bezdůvodně.
Jako N-max slušné, ale PCX se i nadále nemá důvod obávat svých pozic. Navíc od roku 2016 bude muset mít povinně i ABS, to uvidíme co to udělá, ale Honda si určitě poradí.
Zarážel mne i přístup prodejce, který pomlouval prodejce Hondy (naopak prodejce Hondy při debatách o Yamaze řešil jen rozdíly v motocyklech/skútrech/cenách a ne subjektivní dohady. Asi je to několikaleté prvenství Hondy v Evropě strašně štve. Na otázku proč nemají na prodejně BWs 125 říkal, že na co, že to je malé (není tak moc malé a hlavně má rovné sedlo, proto bych to rád zkusil, ale není kde), i když modernizace by tomu neškodila, nicméně jak vidím nový model na čínských serverech co bude v 2016, tak to už je lepší pořídit rovnou Sym Crox
. Taky tam není X-city 250, který je perfektní pro vysoké lidi a důvod říkal, že prý už se stejně nebude vyrábět a že X-max je lepší (jasně, ten pidi skútr s plasty, které jsou i od pohledu na Keeway lepší
).
Jen tak pro zasmání.....jeden z dealerů různých značek v okolí mi nabízel tohle
http://www.keeway-motor.cz/stroje/cityblade-125/ jako konkurenta PCX. Že to vyloženě jako konkurenta PCX připravovali. Nevím jestli hulil lepší matroš on nebo ti co ten skútr v Číně navrhovali jako konkurenta pro PCX. Jako konkurent Majesty S spíše, ale až na ten motor.