od Kolohnát » 26 srp 2014, 06:57
Ahoj
Jj,je to super skutr jsem z něj unešený,hlavně se na tom dá jezdit do práce i v dešti a marastu,pěkně to jezdí a má to super jízdní vlastnosti,žádná uskákaná koza,což byl vlastně důvod koupi.Jenom tam dost reziví hlavní stojan a ty komponenty zespod,to mohli trošku líp vychytat,bylo to rezaté na všech,co jsem objel(cca 15) a u některých úplně extrémně,jako by to leželo 50 let v zemi:-(To na motorce nehrozí,protože je tam všechno dobře dostupné na očištění...
Ta malá oranžová kontrolka na olej,ta je v pořádku,ale ta červená FI by měla být dle manuálu kontrolka správné funkce vstřikování,mě právě problikla tahle,ale jak jsem psal,ona se rozsvítila,když jsem nastartoval nevychladlý středně teplý motor bez plynu a volnoběh byl nějaký o poznání nižší než bývá obvykle.Rozsvítila se a zůstala svítit,hleděl jsem na to a jak jsem lehce přidal plyn,kontrolka zhasla a volnoběh už byl normální-teda takový jako obvykle semtam vyšší semtam nižší.Od té doby se už nerozsvítila a motor funguje dobře.
Tos mě trochu uklidnil s tím variátorem,ale nemyslím si,že by to bylo normální u žádných jiných těhle kvalitních větších skutrů jsem to pískání neslyšel a to u nás na nich jezdí půl fabriky(burgman jenom jeden) a někteří se rozjíždějí doslova jak ho*ada.Nevím kolik km vydrží ta rozjezdová spojka nebo se to mění často jako běžný spotřebák?Válečky,kontrastka to asi nebudou protože skutr mění převod pěkně plynule a v kopci si podle stoupání pěkně přidá otáčky,toto funguje skvěle.Pak jedině ten řemen nebo spojka,mrknul bych na to,ale mohli byste mi sem napsat co všechno z plastů musím shodit abych sundal ten dekl celého variátoru??Měl jsem dole jen ten půldekl pod kterým je filtr varce a tam to bylo relativně dost čisté i vrtulka.Jak jsem se na to díval bude potřeba si sundat i něco víc abych se dotal na šrouby celého deklu.Těch plastů(křapek) se vyloženě děsím protože na mě působí opravdu hodně křehce a už jen výměna žárovky zavazadelníku byla s krůpějemi studeného potu na čele a nervama jak struny naplýma:-)Jak člověk nezná ty servisní grify,hrozí vždycky velká a drahá škoda....stejně jako na autech
Prosím moc ještě o nějaké info na otázky viz výše a díky