petr311 píše:Jen se chci zeptat, máš Suzuki Burgman 125 r.v.2007? To ti jede fakt až 130km/h? Po rovině s větrem v zádech, bez větru nebo z kopce? Máš skútr originál bez úprav nebo je nějak tuněný? Ty hodnoty zní až neuvěřitelně. Docela rád bych to viděl v reálu.
Jo a jezdíš ve dvou? Kolik ti to pak jede?
Toto mi opravdu ukazoval tachometr,ale jak jsem psal-když tacho ukazoval 130km/h,tak to mohlo reálně jet 110-115km/h soudě podle předjíždění kamionů jedoucích 90km/h,ale neměřil jsem to GPS,takže se opravdu na kilometr přesně vyjádřit nemohu.Když tacho ukazoval 130,tak se takhle dalo opravdu jen předjet kamion a pak zase ubrat na tachometrových 110-115 km/h protože šlo poznat,že ten motor už trpěl na hranici možností,ale když jsem jel podle tacho těch 110,tak si vyloženě lebedil a šlo cítit,že jedu v dobrých otáčkách,proto jsem to na téhle hodnotě držel celý kus cesty po dálnici a jelo to krásně,plynule a spokojeně.Žádné kopce tam nebyly,vyloženě + - rovina a co do větru,tak to foukalo ze všech stran,semtam proti,semtam zboku,ale vyloženě do zad ne,to bych cítil.Jak jsem dojel kamion a čekal až ho předjedou všichni ostatní v levém pruhu,tak to byly pecky od těch větrů za ním jako prase,to mě vyloženě s*alo:-),ale předjížděl jsem je docela rychle,ne že bych se vedle něj táhnul a brzdil provoz s nervníma blikačema za sebou.Byla to v podstatě moje první jízda s motocyklem po dálnici.Když to ale zase hloupě porovnám s tou MZtkou,co do pocitů z rychlosti,tak ta byla i pocitově znatelně rychlejší a rvalo to za ruce solidně,při těch 130km co to umělo reálně dát to už bylo na hranici ovladatelnosti stroje a to má vepředu 18 a vzadu 16 kolo,u toho skutra jak to ukazuje třeba kilo,tak bych to např.pocitově vůbec neřekl,je to pravda velký časový posun vpřed,ale reálných 130 to určitě nedá
Skutr není vůbec nijak upravovaný,je tam všechno troufám si říct ještě původní i s označením poloh šroubů atd těma jejich čmárátkama.Povodní jsou i gumy michelin pilot sport nebo tak nějak,přední je ještě poměrně slušná a zadní je už slajdka na výměnu,jsem ale rád že je nikdo neměnil protože se dá alespoň věřit tomu nájezdu a leccos pode nich poznat.Plexi je tam to origo od výroby-ne to největší s těmi chrániči rukou.
Rád bych ti natočil video,ale nemám na to žádný forychtung:-(
Ve dvou jsem ještě vůbec nejel,skutra mám teprve 14 dní,rád bych to s přítelkyní prubnul,ale vůbec není čas se k tomu dostat.Teď s ním jezdím hlavně do práce a to i v dešti,což byl hlavní důvod k pořízení skutra-být co nejdelší dobu nezávislý na počasí a za sebe opravdu spokojenost,jezdím stále suchý,na motorce ani nemuselo vyloženě pršet a jak jsem chytil první kaluž,tak jsem byl obhozený komplet,fakt výhoda i kdyby to jezdilo jen 80
Burgman 125,rok 2007,model CC stříkačka