od barby.II » 16 čer 2013, 19:22
Díky za rady. Chladící kapalinu jsem koupil v pátek, naředil s destilkou a je to už vyměněné. Vypustil jsem to přesně tou hadicí. Normálně jsem šel od nádržky po hadici a u motoru jsem to rozpojkoval a bylo to. Pak už se nalila namixovaná směs kapaliny s destilkou a nalil to tam. Ted už jenom ten olej a filtr, aby byla jistota. Prodejce mě ubezpečoval sice, že je to měněné na začátku roku a je na tom nalítáno 2000 km, ale nějak tomu radši nevěřím. Jinak synátor mi oznámil, že skútr je pěkný, ale prý chce radši nějaké enduro, kde bude moct řadit, takže skútr zůstává mě. A mě se opravdu líbí, už jse na něm najezdil 500 km a je to paráda.
Jo a stáhnul jsem si manuál, tam se píše, že se má měnit olej po 6000 km a kontrolovat po 3000 km. Ještě se zeptám na spotřebu, jestli má někdo zkušenost? Já jsem 2x vyjel něco z plné nádrže, zase dolil a spočítal spotřebu. Prvně to bylo 2.81 litru a podruhé 2.42 na sto a jsem z toho úplně nadšený. Jezdím teda lehce, klidné rozjezdy a rychlost nechávám na půl plynu 70-80 km/h.