Tiez mam tento model a po roku som sa prehupol cez 10000 km. Moj dojem sa zlepsuje z tohto skutra stale viac a viac.Zacnem s temou koli ktorej som ho kupil ....
Spotreba : po servise 10 000 km a vymene variatora za seriovy sa ustalila na 2,4 l (teraz v lete). Jazdim denne cca 40+ km , 60% 90kmh+ 40%mesto , podotykam ze nie som ziadny drobec , preto sa z toho tesim. Mam nahodeny maly sportovy stit. Velky od GIVI NEDOPORUCUJEM.
Jazdil som s Multivarom , ten je sice asi najlepsia volba na starty z krizovatky ale na obchvate mi klesla maximalka o 8 kmh a otacky sli po obmedzovac co sa prejavilo na spotrebe cca 2,8 - 3,1 l
Polini 9 valcekovy variator je setup ktory bol pre mna najvhodnejsi a vratim sa k nemu po nainstalovani noveho remena. Ten zatah v strednych otackach nemal taky ani Multivar spotreba cca 2,7 - 2,8 , vyssia maximalka ale nie ako so seriou.
Dr.Pulley 8,5 gr - trosku zivsie ako seria ale nebola to ani ryba ani rak..... spotreba asi ako polini.
Jazda : Po obruseni stojana o asfalt (takych vycnelkov na stojane , neviem naco tam su ) sa uz nebojim ist do hlbsich naklonov s rizikom ze sa vykotim v prvej rychlej vlasenke.
Kto chce raceovat nech si nahodi Multivar , ten je do rychlosti cca 60 km/h na to stvoreny , kto hlada ideal do mesta , rychlejsiu komunikaciu a zabavu tomu doporucujem variator Polini. Ma dlsiu zivotnost valcekov a lepsie zrychlenie od cca 50 km/h smerom hore ako Multivar.
Kto je ekonomicky naladeny nech zostava pri serii , ta ma najvyssiu maximalku ale do cca 90 kmh sa na Multivar ani Polini nechyta , az pri rychlosti 90 kmh zacina mat navrch.
12 kolesa milujem pri prepletackach v meste a rannych zapchach na obchvate , asi nic lepsie v tomto smere nie je , sirka pneu je predimenzovana (asi zamerne) a na limit sa pri pouziti lepsich pneu (a uprave stojana) dostanete az na okruhu , tu si PCX ani neskrtne , horsie je to pri prejazde jam a nerovnosti , tam sa plati dan za obratnost. Ak ho nahanate na po obmedzovac samozrejme ze si cucne trocha oleja.....treba to sem tam skontrolovat.
brzdy : makke /vlazny nastup/ , treba viac tahat za packy alebo plynulejsie jazdit , pripadne osadit maksie platnicky. Chapem to ze su tak nastavene , asi koli bezpecnosti menej skusenych jazdcov ......
Vymena za , snad len Gilera Runner 180 pripadne Derbi GP1 250 .......
Co mi vadi , ukazovatel stavu nadrze , po prejdeni 170 km je na nule a az potom sa rozsvieti rezerva , kto si to ma pamatat kolko km este mozem cca prejst , proste posledna ciarka a benzinu je tam takmer na 80 - 90km.
Zavady : chybne spinanie stretavacieho svetla ( oprava v zaruke )
Cena za servis : 120 euro pri 10000
Este preco nedoporucujem velky stit : Ak tam je jazda za nim je luxus , ale ak zacne prsat je to problem s viditelnostou , trocha zvysuje spotrebu, ale najhlavnejsi dovod je u mna ze pri silnom vetre ktore su v BA dost caste mi sfuklo skuter zo stojana koli tejto "plachte" , no a najviac ma zarazilo akym sposobom sa stit pukol a hlavne ake su OSTRE!!! ulomky.
Myslim ze staci , majte sa